Moren til drapssiktet sønn obduseres mandag

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept moren sin i Oslo, blir begjært varetektsfengslet på mandag. Samme dag blir kvinnen obdusert.

Grete Lien Metlid I Oslo politidistrikt opplyser at den avdøde kvinnen blir obdusert på mandag.
  • NTB

Det opplyser leder for etterretning og etterforskning Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB. På lørdag ble det kjent at mannen samtykker til fengsling.

Det var fredag ettermiddag at politiet fant en død kvinne på en adresse på Tøyen i Oslo. Mannen ble kort tid senere pågrepet et annet sted i Oslo.

– Det var legevakta som kontaktet politiet fordi han hadde vært i kontakt med legevakta. De ble bekymret for mora, og da de ikke fikk kontakt med henne, så kontakt de politiet, sier Metlid i Oslo-politiet.

Mannen har foreløpig ikke tatt stilling til siktelsen. Det ble foretatt et kort, innledende avhør på lørdag. Samme dag ble hans psykiske tilstand undersøkt.

– Han har forklart seg om en hendelse som knytter seg til tid og sted. Det blir behov for flere avhør og innhenting av informasjon fra vitner og familie. Vi må også kartlegge litt hva som har skjedd fra hendelsen fram til han ble pågrepet, sier Metlid.