Oslo

Trikken tilbake etter fire måneders graving

Mandag er trikken endelig tilbake på Grünerløkka, Torshov og Sandaker etter fire måneder med buss for trikk. Senere i høst åpner også en helt ny trikketrasé.

  • Åshild Breian
    Åshild Breian

– Perioden uten trikk siden midten av mai har vært krevende for både reisende og trikkedriften i Sporveien, og det er mange som har stått på ekstra, sier administrerende direktør Birte Sjule i Sporveien i en pressemelding.

Hun er ikke alene om å glede seg over at trikken nå er tilbake mellom Jernbanetorget, Grünerløkka og Storo.

Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, gleder seg til de nye trikkene skal testes ut i Oslo fra oktober. Den første trikken er allerede på vei fra Spania.

– Om få uker skal vi få se den nye trikken på ekte. Alle som er glad i trikk og et godt kollektivtilbud, går spennende tider i møte, sier Berg.

Les også

Den første av de nye trikkene på vei til Oslo. Det kan bli en trikkerevolusjon.

Ruster opp gater

Løsningen med buss for trikk gjennom sommermånedene har bidratt til å få fortgang i opprustingen av gater på Grünerløkka. Tilsvarende arbeider pågår også på Majorstuen og flere andre steder i byen.

I begynnelsen av mai tok trikken i bruk nye trikkespor i Grefsenveien ovenfor Storokrysset. Oppgraderingen av Grefsenveien opp til Kjelsås ble ferdig etter halvannet år med buss for trikk. Fra mandag kan endelig trikken kjøre helt fra Jernbanetorget og helt opp til Kjelsås – over Grünerløkka.

– Samtidig gjenstår det oppgraderingsarbeider mellom Åsengata og Vitaminveien, like nedenfor Storokrysset. Disse arbeidene er planlagt å være ferdige høsten 2021, sier Per Magne Mathisen i Sporveien.

Les også

Sarah (16) bruker allerede munnbind på trikken. Hun er bekymret for å dra med seg smitten til hjembyen.

I rute

Trikkearbeidene i Oslo er i rute i høst.

Per Magne Mathisen i Sporveien legger til at arbeidet har kommet langt og er godt i rute. Det gjelder også gjenstående arbeider på Majorstuen og i Storgata og Bispegata.

Om et par uker vil trikken også være i trafikk på Majorstuen igjen.

Senere i høst vil en helt ny trikketrasé åpne mellom Gamlebyen og Dronning Eufemias gate i Bjørvika.

Les også

  1. Trikken mellom Storo og Kjelsås tilbake etter halvannet år

Les mer om

  1. Kollektivtrafikk
  2. Oslo
  3. Samferdsel
  4. Trikk
  5. Sporveien