Oslo

- Brukte ikke skuddsikker vest

  • Svend Ole Kvilesjø
Imran Saber (32) ble truffet syv ganger fra et håndvåpen da han satt i bilen sin ved Jordal i Oslo søndag kveld.
  • Et under at Imran Saber overlevde drapsforsøket, sier mannens bistandsadvokat. Tirsdag kveld ble 32-åringen operert for andre gang, etter å ha blitt truffet av syv skudd.

— Legene har nettopp trillet ham inn på operasjonssalen, sier advokat Øystein Storrvik i det Aftenposten møter ham på Oslo universitetssykehus UIlevål tirsdag kveld.

Storrvik har vært Imran Sabers forsvarer i fire år, blant annet i en omfattende heleri-sak.

Da 32-åringen ble skutt en rekke ganger i sin egen bil, og truffet syv ganger søndag kveld, ble Storrvik oppnevnt som mannens bistandsadvokat. Tirsdag kveld fikk han en lang prat med sin klient på sykehuset.

— Klart han er preget av skuddene. Fagfolk som jeg har snakket med, sier at det er en voldsom belastning for kroppen når man blir truffet av et skudd. Og Saber ble truffet hele syv ganger.

Advokat Øystein Storrvik mener det er et under at hans klient Imran Saber overlevde da han ble skutt og truffet av syv skudd i kroppen. Tirsdag kveld ble Saber operrert for andre gang.

Ikke skuddsikker vest

— Han brukte ikke skuddsikker vest, slik flere medier har hevdet?

— Nei. Han hadde ingen slik beskyttelse, ingen vest. Derfor er det et under at han overlevde, sier Storrvik til Aftenposten.no.

Advokaten er overbevist om dette var et attentatforsøk.

— Han ble truffet av syv skudd. I overkroppen, i armer, i bena. Skadene er alvorlige. Han blir nå operert for andre gang på to døgn, sier Storrvik.

- Er han utenfor livsfare?

— Det er ikke opp til meg å fastslå. Men jeg forstår det slik.

32-åringen ble truffet av syv skudd søndag kveld. Hendelsen skjedde i Odalsgata på Jordal i Oslo, en liten blindvei på oversiden av Jordal stadion. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

Selv om 32-åringen er alvorlig skadet, har legene fortalt at mannen tross alt var heldig med hvor skuddene traff.

Advokat Storrvik understreker at han ikke kan fortelle mer hva som skjedde på Jordal, da hans klient ble skutt, siden politiet er midt oppe i en omfattende etterforskning.

— Ble Saber truffet i hodet?

— Han ble skutt syv steder over store deler av kroppen, men ikke i hodet.

- Planlagt møte

— Alt tyder på at det var et planlagt møte, sa politiinspektør Hanne Kristine Rhode dagen etter drapsforsøket.

Multikriminell

Imran Saber har i mange år vært sentral i det kriminelle miljøet i Oslo. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde omtalte mannen mandag som «multikriminell» med bakgrunn i hans rolle i Oslos kriminelle miljø.

32-åringen er dømt flere ganger for grov vold, grove tyverier, heleri, bedrageri og flere brudd på veitrafikkloven. Han ble i oktober 1998 dømt til 60 dagers betinget fengsel, og i desember 1998 og 2001 ble han idømt samfunnstjeneste.

I januar 2002 ble han dømt til 120 dagers fengsel, men ble frikjent etter soning. Han ble derfor tilkjent erstatning på 30.000 kroner samt sakskostnader i en dom i Oslo tingrett fra 2009.

32-åringen ble i den såkalte Wonderboy-saken i 2007 dømt til 3 års fengsel for medvirkning til innførsel av 100 kg hasj, og i medvirkning til heleri av ca. 4,3 millioner kroner som kom fra NOKAS-ranet. En hovedmann ble dømt til 15 års fengsel i samme sak. David Toska fikk 20 års fengsel, som også inkluderte dommen for NOKAS-ranet.

32-åringen er av mange utpekt som hovedmannen bak tilbakeføringen av Munch-maleriene, og enkelte mener han fikk betydelig strafferabatt i Wonderboy-saken som følge av dette.

Les også:

Les også

- Offeret er en multikriminell