Oslo

Fant narko for minst 15 millioner i kjøleskap i Bygdøy allé

Smør, juice, egg og paprika er det ikke uvanlig å finne i et kjøleskap. 58 kilo amfetamin er litt mer uvanlig.

  • Stein Erik Kirkebøen

Fire albanere sitter varetektsfengslet etter et stort narkobeslag i et kjøleskap i fornemme Bygdøy allé for et snaut år siden. Totalt er syv personer siktet i saken. Én er fengslet for å ha brutt innreiseforbud mens to er på frifot.

Narko

I oktober i fjor aksjonerte politiet mot en leilighet i Bygdøy allé. Det skal ha vært en leilighet i vanlig, god stand, ingen luksusleilighet. I kjøleskapet fant de, i tillegg til vanlige matvarer, 58 kilo amfetamin og seks poser med MDMA-piller. Dagbladet har omtalt saken.

Slik så de ut, de grønne pillene med halloween logo politiet fant i kjøleskapet i Bygdøy allé.

– Beslaget er meget stort. Det er sjelden vi gjør så store amfetaminbeslag, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs.

Verdi: Minst 15 millioner

Til Osloby sier Andenæs at han ikke er oppdatert på dagens priser, men at amfetamin for en stund siden ble solgt på gaten i Oslo for mellom 200 og 400 kroner grammet. Det betyr at det beslaglagte partiet kan ha en gateverdi på minst 15 millioner kroner.

En del av amfetaminpartiet politiet fant i kjøleskapet.

Ti måneder etter aksjonen på Oslos beste vestkant er saken fortsatt under etterforskning.

– Etterforskningen nærmer seg slutten, men det tar tid å få svar på alle tekniske undersøkelser. Vi har opparbeidet et omfattende bevismateriale, men vi vet ennå ikke hvem og hvor mange som blir tiltalt, sier Andenæs.

  • For noen år siden mente politiet at disse nettverkene var de farligste i Oslo.

Det begynte med et innreiseforbud og en nøkkel

Det begynte med en nøkkel, og har foreløpig endt med et kjøleskap fullt av amfetamin

Politiet fant leiligheten da de klarte å spore opp en nøkkel som ble funnet på en albaner som ble pågrepet fordi han befant seg her til tross for at han var utvist og hadde innreiseforbud.

Alle fire nekter kjennskap til narkofunnet, ingen av dem har noen straffehistorikk i Norge og politiet har ikke klart å påvise kontakter til andre kriminelle miljøer.

– Vi vet heller ikke hvordan partiet kom til kjøleskapet i Bygdøy allé eller om virksomheten har omfattet mer stoff enn de vi har beslaglagt, sier Andenæs som regner med at saken kommer for retten i løpet av vinteren.

Les mer om

  1. Amfetamin
  2. Politiet