19 år gammel traktorfører siktet etter dødsulykke

En kvinne i 40-årene omkom etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo tirsdag kveld. Politiet har nå siktet den 19 år gamle sjåføren.

Syklisten omkom på stedet etter å ha blitt påkjørt av denne traktoren på Sandaker tirsdag kveld.

Ved 20-tiden tirsdag meldte politiet om den alvorlige ulykken i krysset Sandakerveien og Hans Nielsen Hauges gate, rett ved Sandaker senter.

LES OGSÅ: Den kvinnelige syklisten i 40-årene døde på stedet.

Nå har politiet siktet den 19 år gamle traktorsjåføren for brudd på veitrafikkloven. Politiet har også beslaglagt førerkortet hans.

– Vi beslaglegger førerkort når det er skjellig grunn til mistanke, sier Anders Strøm, politiførstebetjent ved avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

Han legger til at etterforskningen er i startfasen, og at politiet ikke har konkludert i saken. Av hensyn til videre etterforskning ønsker ikke Strøm å gi mer detaljert informasjon.

– Hvordan har føreren taklet ulykken?

– Han tar dette svært tungt, svarer politiførstebetjenten.

Har tatt beslag i traktoren

Det var en traktor på åtte tonn påmontert en snøfreser i front som var involvert i ulykken. Politiet har tatt beslag i traktoren og sykkelen for tekniske undersøkelser.

Politiet skal blant annet sjekke om sjåføren hadde god nok utsikt fra førersetet.

Politiet har også foretatt teknisk og taktisk etterforskning på åstedet. Det er blant annet blitt avhørt seks vitner på stedet.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hva vitner har forklart. Nå vurderer vi å kalle noen av vitnene inn til nye avhør, sier Strøm.

Etterlyser flere vitner

Til tross for flere vitneavhør på stedet, ønsker Strøm å komme i kontakt med vitner som ikke har meldt seg for politiet.

– Hvis det er personer som er vitner til hendelsen som ikke har snakket med politiet, så ønsker vi å komme i kontakt med dem, sier Strøm.

Politiet vurderer også å ta flere avhør av traktorsjåføren.

Aftenposten har også ringt bedriften som hadde sin logo på traktoren. Daglig leder bekrefter at en av selskapets sjåfører var involvert i trafikkulykken.

– Våre tanker går først og fremst til de pårørende og andre berørte i denne tragiske ulykken. Vi fokuserer nå på å ivareta sjåføren og våre ansatte, sier han.

Han vil ikke svare på ytterlige spørsmål nå.

– Vi samarbeider med politiet og bistår i deres etterforskning av saken, sier han.