Oslo

Bussjåføren avhørt etter dødsulykken på Carl Berner

Tirsdag ble bussjåføren i Carl Berner-ulykken avhørt.

Bussjåføren i Carl Berner-ulykken nekter straffskyld.
  • Martin Aasen Wright
    Martin Aasen Wright
    Slagrammet småbarnspappa og styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo

— Hun har gitt sin versjon av hendelsesforløpet på Carl Berner. Hun erkjenner ikke straffskyld for å ha forårsaket ulykken, og samtykker heller ikke til førerkortbeslag, sier Frode Andreassen, etterforskningsleder i Trafikketterforskning ved Oslo politidistrikt til Osloby.

Tirsdag ettermiddag ble bussjåføren i ulykken på Carl Berner i Oslo avhørt av politiet. Politiet har et godt bilde av hendelsesforløpet, men ikke årsaken til ulykken, ifølge Andreassen.

Påtalemyndigheten vil vurdere saken mot bussjåføren videre.

Avventer blodprøvesvar

Bussjåføren er siktet etter veitrafikkloven for at politiet kunne ta blodprøve av henne og ta beslag i førerkortet. Andreassen forklarer at hun tok blodprøven frivillig.

Les også

Sjåføren avhørt, men politiet mangler fortsatt årsaken

Politiet har ikke fått svar på blodprøven ennå, men i utgangspunktet er det ikke mistanke om at sjåføren var påvirket av alkohol.

— Vi håper å få svar i løpet av uken, men det kan også ta noe lenger tid, sier Andreassen.

I dagene fremover vil politiet prioritere å ta flere avhør av vitner og passasjerer.

Ikke avhørt vekterbilsjåfør

Trafikkseksjonen i Oslo-politiet, Statens Havarikommisjon og Statens vegvesen etterforsker helgens to bussulykker i Oslo, først på Rommen natt til søndag og på Carl Berner søndag kveld. Tilsammen tre personer mistet livet.

31-bussen på Carl Berner kolliderte først med en vekterbil. Dødsulyukken skjedde da bussjåføren satte seg inn i bussen igjen etter å ha skrevet skademelding sammen med sjåføren av vekterbilen, ifølge øyevitner. Bussen skal da ha kommet ut av kontroll, skjenet ut av veien og vippet over en liten skrent på den motsatte siden av veien.

Les også

Slik skjedde bussulykkene

Sjåføren av vekterbilen er foreløpig ikke avhørt av politiet.

— Det er et avhør som vil bli tatt, men vi har ikke noe tidspunkt for avhøret ennå, sier Andreassen.

Ingen identitet på Carl Berner-offer

Obduksjonsrapportene er ikke klare ennå. Ifølge Andreassen kan de komme i løpet av uken. Politiet kan heller ikke si noe mer om identiteten til mannen i 30-årene som døde i Carl Berner-ulykken. Ifølge politiet kan opplysninger tyde på at han var fra Midtøsten og at han skal ha vært i Ungarn før han kom til Norge.

Politiet og Kripos jobber videre med å finne ut av identiteten hans.

Gransker Rommen-ulykken

Politiet har ingen nye spor i Rommen-ulykken, og jobber med flere avhør av passasjerer i løpet av de kommende dagene. Statens havarikommisjon for transport jobber med en full granskning av bussulykken på Rommen i Groruddalen i Oslo natt til søndag da to mennesker døde.

— Vi vet i store trekk hva som er skjedd. Hendelsesforløpet er klart, sier Rolf Mellum, avdelingsdirektør i Havarikommisjonen.

Havarikommisjonen har snakket med noen passasjerer.

— Vi har grunnlag for å gå videre med saken. Det er potensial for bruk av bilbelter i buss. Vi vil også se nærmere på veiforholdene ved ulykkesstedet. Vi vet ikke så mye om bussjåføren og må forholde oss til obduksjonsrapporten.

— Vi vet ikke ennå helt konkret hva som er skjedd.

- Mener dere det er grunnlag for at ulykken skyldes teknisk svikt?

— Vi har gjort tekniske undersøkelser, men vi har ikke gjort noen tekniske funn foreløpig.

Havarikommisjonen har ennå ikke besluttet om det vil iverksettes full granskning av Carl Berner-ulykken.

— Når det gjelder den ulykken, gjenstår det mer om hva som er skjedd. Beslutningen kan vi ta først etter jul. Nå jobber vi med forundersøkelser av den bussen, sier Mellum.

  1. Les også

    Bussjåføren fra Carl Berner-ulykken er ennå ikke avhørt