Bare plussgrader og regn i sikte

Det ser ikke ut til at det blir hvit jul i hovedstaden. Uken som kommer blir fuktig og grå.

Uken som kommer blir våt og grå. - Temperaturen holder seg over null fram til julaften, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe

Vi nærmer oss julen med stormskritt, men været henger etter. Det blir fuktig, mildt og opp mot syv varmegrader i uken som kommer.

— Morgendagen blir grå og fuktig med regn og seks - syv grader på det varmeste, sier Terje Alsvik Walløe, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det vil også være kraftig sønnavind. Vinden tar med seg varm atlanterhavsluft fra sør og har derfor skyld i at gradene stiger.

Tirsdag ser bedre ut i følge Alsvik Walløe. Da vil det klarne opp, og temperaturen faller ned mot null. Det varer dessverre ikke lenge. Fra onsdag og mot helgen blir det mye nedbør i form av regn.

- Det er mildt for å være desember. I fjor var det ganske kaldt, da lå vi under normalen, mens i år ligger vi over normalen, sier han.

Det er vindretningen som avgjør. Er det lite skyer og vind faller temperaturen raskt på denne tiden av året når solen ikke varmer, men nå er det mange lavtrykk i Norskehavet som pumper mild luft.

Glatt is og utrygg is

Noen steder i Oslo fikk snø i løpet av helgen. På grunn av mildværet tror Alsvik Walløe at det vil være ganske glatt mange steder i kveld. Mye kommer til å forsvinne i morgen, men tirsdag kan det være fare for glatte veier igjen hvis det fryser på i våte veibaner.

De siste ukene har mange begynt å våge seg ut på isen forskjellige steder, men med mildværet som kommer vil den raskt bli utrygg.

— Man skal være forsiktig med å gå ut på isen. Den har heller ikke vært så tykk enda, sier han.

Ingen hvit jul

Med plussgrader og regn i hele Oslo og Akershus vil nok snøen synke sammen i Marka. På Bjørnholt er det nå målt 8 cm, mens i Asker er det målt 18 cm.

Ikke nok med det, det milde været holder seg helt fram til julaften, så det ser ikke ut til å bli hvit jul i Oslo i år.