Slik kan Oslo-folk få skikkelig snø under skiene lørdag

Skiforeningen setter opp skibusser til Sjusjøen for å redde Oslos skiglade fra den snøfrie Marka.

Vinterdrømmen lar vente på seg i Oslo-regionen. Skiforeningen setter opp busser til vintereventyret.

Førjulstiden har vært begredelig for alle som lengter etter snø og kuldegrader i Oslo. Lørdag kan entusiastene likevel spenne på seg skiene og legge av gårde i nypreparerte skiløyper. Det hele foregår på Sjusjøen, en busstur på to og en halv time fra hovedstadens varmegrader.

Dette gjøres for at du skal kunne gå på ski i et varmere klima:

Les også

Slik skal Skiforeningen vinne over global oppvarming

Mildt og vått

Desember har så langt vært mild og våt i Oslo-området. Derfor setter Skiforeningen opp skibuss til Sjusjøen førstkommende lørdag.

– Vi ønsker å tilby muligheten for å få testet skiene og luftet hodet i førjulstiden. Her er det bare å melde seg på, og møte opp på Sognsvann kl. 07.30 lørdag morgen, sier kommunikasjonssjef i Skiforeningen, Emilie Nordskar.

Skibussene går vanligvis hver lørdag og søndag fra første helg i januar til og med palmehelgen i påsken. På lørdag går skibussen fra Sognsvann til Elgåsen på Sjusjøen.

Bussen vil stoppe rett ved skiløypene på Elgåsen, hvor skiforholdene på Sjusjøen er best nå. Bussen vil være åpen fra klokken 12.30 frem til retur klokken 14 , slik at skliløperne kan holde varmen, skifte og spise matpakken etter turen.

  • Mer informasjon og påmeldingfinner du her!
    – Vi har satt opp to busser, og håper å fylle dem med langrennsentusiaster. Hvis man først skal kjøre til snøen, håper vi folk velger skibussen fremfor egen bil. Det er mer miljøvennlig, og så er det jo langt mer avslappende enn å kjøre egen bil, sier Nordskar.

Søndag er Skiforeningen med på et arrangement med nissetur på Sognsvann fra 14:30 – 17:30. Det blir en koselig familieaktivitet med nissemor og nissefar på besøk.