William slutter i «Skam»

En av seriens mest populære karakterer gir seg i suksesserien.
– Jeg vil utvikle meg som skuespiller, sier Thomas Hayes.

Thomas Hayes som spiller William i supersuksessen «Skam», har bestemt seg for å slutte i serien.
  • Thea Roll Rakeng

NRK-suksessen «Skam» har blitt omfavnet av alle aldersgrupper (til ungdommens store fortvilelse), og nå slutter en av seriens mest populære og omdiskuterte karakterer, skriver VG.

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, forteller Thomas Hayes til VG.

Skal satse på skuespilleryrket

Hayes forteller til avisen at han tok valget om å slutte like før sommeren. Han sier han nå skal satse på skuespilleryrket, men har så langt ingen nye tilbud på bordet.

– Det har vært veldig lærerikt og morsomt og spennende å jobbe med alle skuespillerne, alle som jobber bak hele prosjektet. Spesielt Julie (Andem, serieskaperen bak «Skam», red.anm.), sier Hayes til avisen.

William og Noora hadde et turbulent forhold i sesong 2. Hayes sier at han gleder seg til å følge med på serien og skuespillerne på skjermen fra høsten av.

Tidligere i sommer ble det kjent at sesong tre skal handle om Isak som spilles av Tarjei Sandvik Moe, og dermed flyttes fokuset over på gutta. Hayes er med iklippet som fungerer som en smakebit på hva seerne har i vente.

Promoklippet viser William (Thomas Hayes), Jonas (Marlon Langeland), «Pentrator»-Chris (Herman Tømmerås) med flere ha vannkrig iført boxershorts en garderobe. Isak (Tarjei Sandvik Moe) sitter passivt og observerer fra en benk.

– Skam-fansen har en fantastisk sesong i vente. Klippet taler for seg selv, sa en ordknapp Håkon Moslet, redaksjonssjef i P3, til Aftenposten.

Les kommentaren:Noora er blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Uansett om hun ble voldtatt av Nikolai eller ikke.