Oslo

Utendørs vielse i koronakrisen

Elisabet Vatne-Lund fra Human-Etisk Forbund viet Ragnhild Sophie Rivø og Jan Matias Ørstavik ved inngangen til Oslo katedralskole.

Brudeparet Ragnhild Sophie Rivø og Jan Matias Ørstavik måtte forandre planene for bryllupet sitt på grunn av koronakrisen.

 • Hans O. Torgersen
  Hans O. Torgersen
  Journalist

Søndag ble det utendørs vielse ved skolen der de to ble kjærester for ti år siden.

De to møtte hverandre da de begynte i første klasse på Oslo katedralskole «Katta».

5. april 2010 ble de sammen, og ti år senere giftet de seg utenfor inngangen til skolen i Frimanns gate.

Bryllupet har vært planlagt lenge, men stedet der brudeparet skulle ta imot gjestene og holde den borgerlige seremonien har stengt på grunn av koronakrisen.

– Det er datoen som er viktig for oss. Når det ikke lot seg å arrangere bryllupet som planlagt, ble det dette vi klarte å få til, forteller brudgom Jan Matias Ørstavik.

Brudeparet Ragnhild Sophie Rivø og Jan Matias Ørstavik skåler sammen med sønnen Sverre Matias (3) og de få gjestene, i god avstand fra hverandre.

Parets to sønner, Sverre Matias (3) og Adrian Rivø (5 måneder), og en liten gruppe familie og gjester samlet seg ved 13-tiden ved inngangen med inskripsjonen «Schola Osloensis».

I god avstand fra hverandre ble det skålt i champagne etter at Elisabet Vatne-Lund fra Human-Etisk Forbund hadde forestått vielsen, som også ble overvært av tilfeldige naboer og forbipasserende.

– Det blir fest også, men på et senere tidspunkt, etter at dette med korona er over, forteller Ørstavik.

Les også

 1. Bryllupsfølge satt i karantene i Oppdal

 2. Prestenes nye hverdag: «Ord har en begrensning. Trøst er en veldig fysisk ting»

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Bryllup
 3. Oslo
 4. Koronaviruset