Utendørs vielse i koronakrisen

Brudeparet Ragnhild Sophie Rivø og Jan Matias Ørstavik måtte forandre planene for bryllupet sitt på grunn av koronakrisen.

Elisabet Vatne-Lund fra Human-Etisk Forbund viet Ragnhild Sophie Rivø og Jan Matias Ørstavik ved inngangen til Oslo katedralskole.
  • Hans O. Torgersen

Søndag ble det utendørs vielse ved skolen der de to ble kjærester for ti år siden.

De to møtte hverandre da de begynte i første klasse på Oslo katedralskole «Katta».

5. april 2010 ble de sammen, og ti år senere giftet de seg utenfor inngangen til skolen i Frimanns gate.

Bryllupet har vært planlagt lenge, men stedet der brudeparet skulle ta imot gjestene og holde den borgerlige seremonien har stengt på grunn av koronakrisen.

– Det er datoen som er viktig for oss. Når det ikke lot seg å arrangere bryllupet som planlagt, ble det dette vi klarte å få til, forteller brudgom Jan Matias Ørstavik.

Brudeparet Ragnhild Sophie Rivø og Jan Matias Ørstavik skåler sammen med sønnen Sverre Matias (3) og de få gjestene, i god avstand fra hverandre.

Parets to sønner, Sverre Matias (3) og Adrian Rivø (5 måneder), og en liten gruppe familie og gjester samlet seg ved 13-tiden ved inngangen med inskripsjonen «Schola Osloensis».

I god avstand fra hverandre ble det skålt i champagne etter at Elisabet Vatne-Lund fra Human-Etisk Forbund hadde forestått vielsen, som også ble overvært av tilfeldige naboer og forbipasserende.

– Det blir fest også, men på et senere tidspunkt, etter at dette med korona er over, forteller Ørstavik.