Oslo

Glatt på småveiene - kjør forsiktig

Hovedveiene inn til Oslo er saltet, men de mindre veiene kan være glatte, advarer veitrafikksentralen onsdag morgen. Det har vært flere ulykker i Sør-Norge i morgentimene.

Underkjølt regn skapte kaos på veiene tirsdag ettermiddag, som her rett før avkjøringen til Vestby. Onsdag morgen skal veiene være stort sett bare, sier veitrafikksentralen.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Underkjølt regn skapte kaos på veiene tirsdag ettermiddag og kveld. Vegtrafikksentralen sier til Aftenposten at alt mannskap har vært ute og saltet og strødd i hele natt.

– Hovedveiene er stort sett bare, men det er fare for at de mindre trafikkerte veiene er glatte, sier trafikkoperatør Nils Aae ved Vegtrafikksentralen.

  • Les også: Speilglatte veier i store deler av landet tirsdag kveld

Han refererer her til de større veiene i Oslo, Østfold, Akershus og Hedmark.

– Vær oppmerksom

– Det er greie trafikkforhold, men kommunale veier er mindre trafikkerte og kan være glatte enkelte steder, så vær litt oppmerksom, sier Aae.

Politiet i Oslo sa til Aftenposten rundt klokken seks at de ikke hadde fått noen meldinger om glatte veier i Oslo. Rett over halv syv har det vært en trafikkulykke ved Grønmo.

Senere melder politiet på Twitter om flere mindre ulykker i Oslo. En person ble påkjørt av en buss på Grorud, vedkommende fikk mindre skader.

Rett før kl. ni ble det meldt om et trafikkuhell mellom buss og bil på E18 utgående ved Frognerstranden.

Gå forsiktig

Også de som skal ut å gå, bør bevege seg med omhu. Lumske fortau, smågater og veikanter som ikke er blitt skikkelig saltet, er glatte. I går var det kø på legevaktene.

Gå forsiktig i dag, det er fremdeles glatt ute.

Glatt over hele Sør-Norge

I Sande i Vestfold kjørte hjemmehjelpen av veien etter et hjemmebesøk i Hanekleiva. Bilen begynte å skli og var nær ved å havne utfor en skråning. Bergingsmannskaper hjalp de to personene som satt i bilen i sikkerhet, skriver Drammens Tidende ifølge NTB.

Også i Krokstadelva vest for Drammen skapte polert veibane problemer. En drosje med en eldre kvinne som hadde vært på legevakten etter et fall, kjørte rett av veien.

– Det er fortsatt glatt på sideveier der det er isete og bratt, mens på hovedveiene har vi inntrykk av at det nå går greit. Folk må fortsatt ta det med ro, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

På fylkesvei 281 i Storsandbakkene ble en trailer stående og spinne.

I Sogn og Fjordane ble flere vogntog stående og sperre riksvei 5 mellom Sogndal og Fjærland. Også her var det svært glatt på stedet.

Fant bevisstløs mann på sykkelsti

En mann er kjørt til Ullevål sykehus etter en utforkjøring på Skjetten i Akershus tidlig onsdag morgen. Mannen ble funnet bevisstløs på en gangvei.

– Vi fikk først melding om en utforkjøring og at bilen hadde kjørt på et tre. Så fant noen en bevisstløs mann på en gangvei. Vi har kommet til at bilføreren må ha kommet seg ut av bilen og opp til gangveien cirka 100 meter unna, sier operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde på fylkesvei 159, Nordbyveien, i 6-tiden mandag morgen. Veien ble stengt i en periode.

– Vi har ikke bekreftet ID på føreren, men vi prøver å finne ut hvem han er ut fra bilens registreringsnummer. Hvor alvorlig skadet han er, vet vi ikke, men han var bevisstløs og er kjørt til Ullevål sykehus, sier operasjonslederen.

De kan ikke si noe om årsaken til ulykken, men sier at det ikke var glatt på veien i området.

Nordbyveien ble stengt på ulykkesstedet, men ble åpnet igjen etter kort tid.

Les også:

Les mer om

  1. Oslo
  2. Vær
  3. Trafikkulykker