Legg paraplyen hjemme. Klink sol på 17. mai i Oslo.

Yr.no har hentet frem sol, ingen skyer og fare for skogbrann på værvarselet for nasjonaldagen i hovedstaden. Og det er ikke engang det beste.

17. mai i 2022 med praktfullt vær. I år ser det nå ut til å bli reprise.

Fordi en lett bris fra vest og en temperaturtopp på 16 grader gjør rammene for dagen kanskje enda bedre. Går alt som meldt, vil du enkelt kunne bevege deg ute hele dagen, både i mørk dress eller i den tykkeste bunaden, uten å få heteslag.

Bare se på denne gulrekken:

Frem og tilbake om været

Men selv om alle feststemte Oslo-borgere nå kan puste lettet ut, har oppladningen til en av årets viktigste værdager vært en «thriller».

Tidligere har vi meldt at ingen i landet får spesielt godt vær.

Da Aftenposten fredag ettermiddag trakk frem at vi hadde årets første sommerhelg i vente, ba meteorologene oss om å nyte helgen. For dette ble ikke langvarig, trodde de.

Ja, lenge var det meldt regn før det nå, bare timer før den store dagen, er blitt stadig bedre prognoser.

Så får vi bare håpe at værmeldingen holder seg denne gangen, mye kan tydeligvis skje på et par dager.

Les også

Årets første sommerhelg: – Nyt helgen

– Liten sjanse for byger

Da Aftenposten snakker med vakthavende ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, tidlig mandag ettermiddag, hadde han likevel en gladmelding.

– De siste prognosene viser at det blir veldig bra her i Oslo, sier Granerød. Det kan henge igjen litt skyer fra natt til 17. mai, men det blir bra utpå dagen, sier han.

Kanskje preget av det stadige skiftende værbildet i det siste, er ikke Granerød skråsikker. Til tross for sol, er hovedstaden fortsatt ikke helt trygg for regn.

– Det er en liten sjanse for byger utpå ettermiddagen, men det vil gå raskt over, sier Granerød.