Oslo

Kan minne om likvidering

  • Inger Anne Olsen
  • Hvis en person kom gjennom vinduet, skjøt, og forlot stedet, er ikke henrettelse noen dårlig benevnelse. Det sier politiinspektør Terje Kristiansen om måten en 18 år gammel jente ble drept på i Oslo, natt til i går.

Barndomsvenn. Den 18 år gamle jenta og hennes 23 år gamle kjæreste oppholdt seg i hybelleiligheten til en barndomsvenn, da jenta ble drept rundt kl. 02 natt til i går. Det var jentas kjæreste som meldte fra til politiet om drapet. Da politiet kom til åstedet, virret kjæresten rundt utenfor huset. Ifølge vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakten var mannen tydelig i sjokk.Men før han ble fraktet til legevakten for behandling, forklarte kjæresten for politiet at en mann i begynnelsen av 20-årene kom inn gjennom det åpne vinduet, skjøt jenta i hodet, og hoppet ut av vinduet igjen. Mannen skal ha vært iført finlandshette og lyse bukser. Jentas kjæreste mener også at den angivelige gjerningsmannen er av pakistansk opprinnelse.— Dersom denne fremstilling er riktig, dreier det seg vel om en henrettelse?- Hvis en person kommer gjennom vinduet, skyter og forlater stedet, kan man i hvert fall si at det ikke er noen dårlig benevnelse. Da er det mye som minner om en henrettelse, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.En pistol som kan være drapsvåpenet, ble funnet ved en snuplass like ved hybelhuset kort etter drapet.

Ingen mistanke

— Historien er rar, Ja, historien høres fantastisk ut, sa kriminalvaktens vaktleder på åstedet til Aftenposten natt til i går.Først i går ettermiddag var jentas kjæreste frisk nok til å kunne forlate legevakten. Politiet begynte i går å avhøre ham som vitne. Terje Kristiansen vil ikke kommentere hvorvidt politiet nå fester lit til mannens forklaring. - Vi har ikke grunnlag for å vurdere det før vi får kontakt med ham. I utgangspunktet er dette et drap med ukjent gjerningsmann, og vi har foreløpig ingen konkrete mistenkte, sier Kristiansen.Han vet heller ikke hvorfor jentas kjæreste mente at gjerningsmannen hadde pakistansk bakgrunn.- Dere hadde hunder på steder. Markerte de fluktrute?- Jeg vil ikke kommentere detaljer, når vi i utgangspunktet ikke har noen gjerningsmann, sier Kristiansen.Foreløpig er ikke alle de nærmeste til jenta varslet om drapet, og politiet venter derfor med å gå ut med hennes identitet.

Oppskaket eier

Hverken den drepte jenta eller kjæresten hennes bodde i leiligheten i Teisenveien. 21-åringen som leier boligen, kom hjem ved femtiden natt til i går, forvirret over det store politioppbudet som møtte ham. Da politiet fjernet sperringene gikk han inn i hybelhuset, men kom tilbake etter et par minutter, tydelig oppskaket, og ba om fyr på en sigarett. I går ettermiddag forklarte 21-åringen seg for politiet. - Jeg visste ikke at det var noen i leiligheten min da jeg kom hjem. Men jeg kjenner jenta godt. Vi har vært venner siden vi var små, sa 21-åringen i går kveld, fremdeles svært oppskaket. Han ønsker ikke å si om han også kjenner kjæresten hennes.Flere beboere forteller om hyppig bråk i hybelhuset i Teisenveien. Vekter Martin Kristoffersen går runder på Fengselsskolen som ligger like ved, og han sier at det senest rundt forrige helg var en kvinne som skrek lenge i panikk utenfor hybelhuset.- Til slutt kom det to politibiler, sier Kristoffersen.En kvinne som bor på gangen der drapet fant sted, sier til Aftenposten at hun ikke hørte noe bråk nå natt til i går.Kriminalomsorgens Utdanningssenter (Krum) holder til i Teisenveien 5, som også er adressen til hybelhuset der drapet skjedde. Men hybelhuset har ingenting med Krum å gjøre. Det forvaltes av Sinsen Eiendom, og leies ut på det frie marked.

<b>Inn av vinduet. </b>Ifølge den drepte jentas kjæreste skal drapsmannen ha kommet gjennom dette vinduet, skutt, og hoppet ut av vinduet igjen. Natt til i går saumfor kriminalteknikere vinduet for spor.
<b>Fant pistol. </b>I hele går sikret kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt spor i og rundt Teisenveien 5. Pistolen som antagelig er drapsvåpenet, ble funnet natt til i går.
<b>I sjokk. </b>På baksiden av dette hybelhuset ligger leiligheten der en 18 år gammel jente ble drept. Da politiet kom til stedet, var kjæresten i sjokktilstand.