Oslo

Dette synes publikum om årets line-up

Selv om deler av Øya-folket er skuffet over årets line-up og avlysninger, kan de ikke nekte for at stemningen er god når solen skinner.

Vennegjengen har vært på Øyafestivalen flere ganger, og gleder seg til fire dager fylt med god musikk og mat. Fra venstre: Henrik Årby (18), Vilde Boberg (22), Karina Solheim (26), Ludvig Furulund (21) og Lars Hallaråker (21).
  • Thea Roll Rakeng

Det er Øyafestivalens første dag, og Tøyenparken vrimler av forventningsfulle festivalgjengere som hadde gått tidlig fra jobb for å få med seg kveldens line-up.

Det bøttet ned sekunder før publikum veltet inn på festivalområdet, men det varte ikke lenge før Øya badet i sol.

– Det er strålende sol og avslappet stemning her, så dette lover veldig godt, sier Henrik Årby (18) til Aftenposten. Han har tatt turen med vennegjengen som alle har ukespass.

  • Meteorolog Gislefoss til festivalfolket: - La finskoene stå hjemme

– Jeg gleder meg mest til å høre på god musikk frem til lørdag, men jeg ble veldig skuffet over at Anohni og Travis Scott avlyste i siste sekund. Det var kjedelig, sier Ludvig Furulund (21) og legger til:

– Men det er heldigvis masse god mat og drikke her, så det skal nok gå bra.

– Skuffet

På vei fra Amfiet og konserten til The Last Shadow Puppets kommer Erika Calmeyer (26) og Johanne Ly Lud (24). De er ikke spesielt opptatte av hvilke artister som spiller, men er på Øya for å kose seg med gode venner.

Venninnene Johanne Ly Lund (24) og Erika Calmeyer (26) bestilte ukespass i siste sekund. – Vi er her mest fordi alle vennene vår er her, sier de.

– Det er veldig kult at det skjer noe gøy i Oslo på tampen av sommeren. Alle vennene våre er her og jeg har fortsatt ferie så da tenkte jeg hvorfor ikke? sier Lund, som kjøpte ukespass til festivalen i går.

Torgeir Thon (26) er klar for å angripe matbodene på festivalområdet.

– Hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde dratt, legger hun til.

– Enig. Jeg er skuffet over artistene i år. Det er ingen store jeg gleder meg til å se. Men M83 senere i kveld og Anderson .Paak på lørdag blir nok veldig bra, sier Calmeyer.

– Maten er det viktigste

André Haugen (29) og Torgeir Thon (26) innrømmer at de har kjøpt ukespass mest på grunn av Øya-maten, stemningen og litt for musikken.

– Maten her er det viktigste for meg. Jeg gleder meg til å gå løs på bodene der nede etterpå. Aller først skal jeg få meg en is, helst i Gutta På Haugen-stil, sier Thon.

André Haugen (29) er skuffet over lineup-en, men gleder seg til å slappe av med gode venner.

– Så det er ingen spesielle artister du gleder deg til å se?

– Jo, Skepta litt senere i kveld tror jeg blir bra. Det er jo generelt veldig bra musikk her i år, sier Thon.

Haugen er klar for å oppdage nye band i løpet av uken, men er ikke spesielt imponert over line up-en.

– Det er liksom ingen store trekkplastre for meg i år, så jeg er her mest for å slappe av og være med venner. Vi er på vei for å se countryartisten Jason Isbell. Det tror jeg kan bli god stemning, sier han.

Les mer om

  1. Øyafestivalen