Oslo

Libe Rieber-Mohn stiller ikke til gjenvalg i Oslo

Libe Rieber-Mohn sammen med Idrettspresident Børre Rognlien (tv.) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) under en pressekonferanse om OL i Oslo denne uken.

Aftenposten får bekreftet at Oslos varaordfører gir seg neste høst.

  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

I en pressemelding fra Rieber-Mohn står det følgende:

«Jeg har i dag gitt beskjed til nominasjonskomiteen i OsloArbeiderparti at jeg ikke ønsker gjenvalg til Oslo bystyre eller stille sombyrådslederkandidat.»

Hun begrunner sitt valg slik:

«Jeg har vært, og er fortsatt, av den oppfatning at OsloArbeiderparti har mye å tjene på å være et samlet fylkeslag. Et fokus påpersoner og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og mulighet forbyrådsskifte i Oslo.»

Videre heter det:

«Oslo trenger et parti med ambisjonene og de gode løsningeneder dagens borgerlige byråd ikke klarer å gjøre jobben. Jeg ønsker derforRaymond Johansen hjertelig velkommen tilbake i Oslo-politikken.»

Raymond Johansen stiller

At Libe Rieber-Mohn trekker seg, betyr at veien ligger åpen for at partisekretær Raymond Johansen kan gå inn som byrådslederkandidat for Ap, slik mange i partiet har ønsket.

Raymond Johansen ga fredag beskjed til Oslo Ap om at han stiller seg til disposisjon, og dermed kan få en plass på Aps liste ved valget neste høst.

– Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener atjeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Raymond Johansen i en skriftlig uttalelse til Dagsavisen.

Johansen har også bekreftet at han stiller med en lengre uttalelse på sin Facebook-side:

— Det er tid for et skifte. 18 år med borgerlig styre er nok. Det trengs nye tanker og nye ideer, skriver han.

Skal ha uravstemning

Valget av toppkandidat for Ap i hovedstaden gjøres på et nominasjonsmøte 21. og 22. november i år. Før dette skal Oslo Arbeiderparti gjennomføre en uravstemning der alle medlemmene får sagt sitt.

— Nominasjonskomiteen legger opp til å sende ut en lang liste med navn. Medlemmene får mulighet til både å prioritere disse i rekkefølge og foreslå helt andre navn, sier leder Signe Horn til Aftenposten.

Fortalte om tøff oppvekst

Rieber-Mohn er tidligere statssekretær i Justisdepartementet, og gift med DNB-sjef Rune Bjerke. Hun var Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i 2011, men klarte ikke å frata de borgerlige styringen i Oslo.

Hun fikk stor oppmerksomhet og støtte da hun i vår fortalte om sin oppvekst, og hvordan hun hadde blitt misbrukt av sin stefar.

Aftenposten kommer tilbake med mer.

Les også: Her er Aps fem punkter for å gjenerobre Oslo

Les også

  1. Støre må velge vekk Johansen eller Tajik til ledertrioen

  2. «Raymond Johansen på vei over i Oslo-politikken»

  3. Helga Pedersen tar ikke gjenvalg