Dagens helter reddet grevlingbarn fra storbrannen

Brannmennene Odd Arne Lande og Espen Solli ble dagens helter søndag. Ut av brannruinene etter storbrannen i Oslo reddet de tre spill levende grevlingunger.

Ingen mennesker ble skadet da Timms Reperbane i Oslo søndag brant ned til grunnen. Flere leiligheter ble ødelagt av brannen, så også hiet til disse grevlingungene som ble tatt hånd om av brannmennene Odd Arne Lande (bildet) og Espen Solli fra Oslo Brann og Redningsetat. De reddet ut ut tre grevlingunger som nok var mer enn forvirret i hiet som lå under gulvet i en av de brannherjede bygningene.

De holdt et svare leven, de tre grevlingungene som ble båret ut av de forkullede restene av taufabrikken på Helsfyr. Da mora deres forsvant, kom de seg i sikkerhet – trygt forvart i armene til staute, stolte og litt rørte tjenestemenn i Brannvesenet i Oslo.

– De var veldig villige til å bli tatt ut. De virket ikke redde i det hele tatt, sier Odd Arne Lande til NTB.

Reiret uskadd

Han klarte å redde en av de tre ungene da brannen raste i garasjeanlegget som ligger i tilknytning til Tims reperbane på Helsfyr i Oslo. Så gikk han tom for oksygen. Da flammene var slukket gikk han og kollega Espen Solli på ny inn.

– Vi brakk opp gulvplankene, og der fant vi reiret deres helt uskadd, forteller Lande. Røyken og flammene har beveget seg oppover mot taket.

Det er trolig forklaringen på at de tre grevlingbarna reddet livet.

Mora forsvunnet

Det er ikke kjent hva har skjedd med mora til grevlingungene. Hun var forsvunnet, men kan ha reddet seg fra flammene. De to brannmennene bekrefter at de ikke har funnet noe grevlingkadaver i brannruinene.

Aftenpostens fotograf tok et bilde av en voksen grevling på vei bort fra området, og dette kan være moren.Nå blir det i første omgang opptil Dyrebeskyttelsen å avgjøre hva som skal skje videre med grevlingbarna.

Dette kan være grevlingsungenes mor.