Oslo

I dag kan du spise billig restaurantmat over hele Oslo

Denne søndagen kan hvem som helst i Oslo drive restaurant for én dag.

Søndag kan du spise restaurantmat og bakervarer fra kokkespirer over hele byen til en rimelig pris. Bildet er fra et tidligere arrangement. Foto: Restaurant Day Oslo

  • Erlend Tro Klette

I dag kan du smake hjemmelagde matretter og bakervarer til godt under vanlige restaurantpriser. Restaurant Day går nemlig av stabelen og i den anledning åpner 12 pop-up-spisesteder rundt omkring i sentrum. Dette er spisesteder som oppstår som døgnfluer, før de stenges ned igjen samme dag.

På menyen står blant annet gjenbruksmat i Grensen, brasiliansk tradisjonsmat i Maridalsveien, og hjemmelaget iskrem og nuddelretter i Myklegardgata.

Noen steder vil det være servering fra boder, mens andre setter opp hjemmerestauranter i egne leiligheter. Prislappene for de fleste matrettene ligger rundt en hundrelapp.

  • Se videoreportasje fra hjemmerestauranten JBG 74: Andeconfit-salat til 100 kroner

Husk kontanter

Restaurant Day beskriver seg selv som et matkarneval, der ideen er «å dele matopplevelser og fellesmiljøer sammen.» Alle som ønsker å delta kan melde seg på og arrangere matservering der de ønsker, så lenge restauranten kan settes opp og ned på én dag.

Konseptet ble etablert i Helsinki i 2011, og blir nå arrangert verden over omtrent hver tredje måned. Steder som serverer mat på jevnlig basis får ikke delta, derfor er det viktig å huske å ta med kontanter.

  • Se restaurantkartet og klikk på ikonene for mer informasjon:

Les mer om

  1. Oslo
  2. Restaurant
  3. Mat og drikke