Oslo

Gir ut gratis ved etter fjernvarmesvikt

Varmen kommer trolig ikke tilbake før tidligst i natt. I mellomtiden deles det ut ved.

Hafslund har jobbet intenst med å lokalisere vannlekkasjen på hovedledningen i dag.
  • May Andrine Gran

Lekkasjen på fjernvarmeledningen er identifisert til hovedledningen mellom Klemetsrud og Bjørndal.

— Vi har funnet én feil, men vi kan ikke utelukke at det er flere, sier Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund.

Les også

Fjernvarmeanlegg sprang lekk - 1000 husstander uten varme

Hafslund vet fremdeles ikke hva som er årsaken til at vannledningen onsdag kl. 17.22 plutselig sprang lekk.— Hvor stor er risikoen for at dette skjer igjen?

- Det jeg kan si, er at dette er høyst unormalt. Fra tid til annen har vi mindre lekkasjer som vi retter fortløpende. Store lekkasjer som dette har ikke skjedd i løpet mine 20 år i Hafslund. Jeg håper det er minst 20 år til neste gang, sier Schau.

På stedet har Hafslund samlet en stor gjeng fagfolk, som er klare til å fikse feilen enten det er sveising eller utskifting av ledningen som må til.

Hafslund håper dermed at varmt vann vil flomme gjennom rørene i løpet av natten.

— Det er kjørt inn en kjele på Bjørndal skole, så de får garantert varme i morgen. Det er dessverre ikke mulig å sette ut varmekjeler til alle husstander i Bjørndal. Det vil ta mer tid enn det tar å få fjernvarmen tilbake, sier Schau.

Gratis ved

Som kompensasjon til fjernvarmekundene deles det ut gratis ved ved Hafslunds anlegg i Rosenholmveien 9. Kunder som ønsker å gå til innkjøp av en varmeovn, vil også få refundert inntil 500 kroner ved kjøp av en ovn på inntil 2 kilowatt. Kundene må sende kvittering for innkjøp av varmeovn sammen med kundenummer til Hafslund Varme for å få refusjon.

Strømkunder får også 1400 kroner i refusjon ved strømstans i over 24 timer.

— Det er riktig, men her er ikke strømmen borte, så kundene har i utgangspunktet ikke krav på kompensasjon. Vi gir dem likevel noe. Og igjen: Beklager så mye for feilen, sier Schau.

Berørte kunder som ønsker oppdateringer rundt situasjonen, kan ringe Hafslund Varmes feilmeldingstelefon på 815 20040.

Les også

  1. Tusener har mistet varmen i Oslo