Oslo

Stappfullt på Ingierstrand bad, ingen toaletter er åpne: – Folk er fortvilet

Stengte toaletter og feilparkerte biler har ført til store utfordringer på badeplassene i Oslo.

Mange dro til Ingierstrand bad søndag. Foto: Unar Vegstein

  • Mari Lund Wictorsen
    Mari Lund Wictorsen
    Journalist

I solskinnet første pinsedag var det fullt med folk på populære Ingierstrand bad. Badeplassen ligger i Nordre Follo kommune, men så nær bygrensen at den regnes som et av Oslos badesteder.

Men da badegjestene skulle lete etter toalett, ble de møtt med stengte dører. Heller ingen av de ti mobile toalettene, som Bymiljøetaten skriver at skal være åpne i sommersesongen, ca. 15 mai til 15. september, var å se.

– Folk er fortvilet over at det ikke er toaletter her. De går forgjeves rundt og leter, men finner ingen informasjon heller. Mange beskriver det som en skandale, sier Unar Vegstein, som er på stranden denne søndagen. Vegstein jobbet tidligere i Aftenposten.

Dagen i forveien var han på stranden i Hvervenbukta et par kilometer unna, der var toalettene åpne.

Les også

Lang, lang kø for å ta båt til øyene i Oslofjorden

Bymiljøetaten: – En glipp

Da Aftenposten kontakter Bymiljøetaten søndag ettermiddag, får vi beskjed om at det har skjedd en glipp.

– Sånn skulle det ikke vært, det er veldig synd for alle dem som nyter det fine været der i dag. Vi burde ha tenkt oss om da vi så at det var meldt fint vær denne helgen, sier pressekontakt Guro Birkeland Tangen i Bymiljøetaten.

Bymiljøetaten opplyser til Aftenposten at disse toalettene på Ingierstrand bad ikke er i bruk. På sommeren er det mobile toaletter (vannklosetter) der. Foto: Unar Vegstein

Først sier Tangen at de mobile toalettene først kommer på plass neste helg, i likhet med en rekke strender nedover mot Follo. Men like før klokken 17 ringer hun opp igjen og sier:

– Nå har vi funnet en løsning, og de mobile toalettene vil komme opp i løpet av noen timer.

Kaotiske forhold på grunn av feilparkerte biler

Det var svært mange mennesker som ville til sjøen for å nyte det varme pinseværet søndag. Det var to timers ventetid for å komme seg med på Ruters båter til øyene i Oslofjorden, og i 17.30-tiden melder Oslo-politiet om kaotiske forhold ved Huk og Bygdøy sjøbad.

Mange har parkert på en måte som skaper trøbbel. Patruljen på stedet har så langt skrevet ut over 30 bøter.

«Mange biler har parkert på en måte som er til hindre for trafikken, og til hindre for utrykningskjøretøy. Patrulje er på stedet og vi vurderer å taue bilene vekk fra stedet», skriver operasjonssentralen på Twitter.

Også ved veiene opp mot Badedammen og Steinbruvannet i Lillomarka er det store problemer med feilparkerte biler, opplyser politiet.

«Måten bilene er parkert på, vil hindre brannvesenet ved en eventuell ulykke», skriver operasjonssentralen.

Bilene som er feilparkert vil bli tauet bort, opplyser politiet.

Også toalettrøbbel på Katten og ved Hvervenbukta

Bymiljøetaten opplyser at det også er trøbbel med toalettene på badeplassene på Katten og Hvervenbukta. På førstnevnte sted ble disse ødelagt av skadeverk lørdag kveld, mens toalettene i Hvervenbukta er tette.

Etaten opplyser at de her sliter med å komme til med spylebil på grunn av mange feilparkerte biler.

Les også

  1. Nå kommer sommeren: – Det blir knallvær i hele pinsen

  2. Kapasiteten skaper utfordringer for Ruter

Les mer om

  1. Sommer
  2. Oppegård
  3. Bad