Oslo

Lange køer på hovedveiene til Oslo i syv-åtte timer søndag

Skulle du hjem fra hytta eller badestranden til Oslo fra Østfold eller Sverige, havnet du søndag ettermiddag og kveld sannsynligvis i timeslange køer.

Nesten stillestående kø ved Fiskevollbukta på Mosseveien.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

På det verste var det nesten stillestående køer mesteparten av strekningen fra Vinterbro til Oslo sentrum både på E18 Mosseveien og E6.

Da disse køene endelig begynte å bli litt kortere, ved 21-tiden søndag kveld, stengte Vegvesenet to tunneller lenger syd på E6, Smiehagetunnelen og Follotunnelen, og dermed ble det køer der også.

Disse tunnelene stengte på grunn av planlagt vedlikeholdsarbeid, arbeid som er lagt til kvelden og natten før hverdag for da er det minst trafikk. Unntaket fra den regelen er helger med pent vær. Da er søndag kveld å regne som rushtid inn mot Oslo.

Denne søndagen bygget det seg opp lange køer, spesielt syd for Smiehagetunnelen, som er den korte tunnelen i sydgående løp på E6 syd for Nordbytunnelen. Klokken 22 møtte bilister på vei nordover køen allerede ved Korsegården.

– Det er tett trafikk og saktegående kø både på E18 og E6 inn mot Oslo, fortalte trafikkoperatør John Slinning ved Veitrafikksentralen i Oslo ved 18-tiden.

Den dårligste løsningen

Brynstunnelen var helt stengt i helgen og all trafikk sørfra på E6 ble dirigert ned til Kværnerdalen og derfra nordover på E6.

Mange bilførere valgte derfor å kjøre Mosseveien, men det var ved 18-tiden den dårligste løsningen. Kjøretiden fra Vinterbro til Oslo V var da oppe i én og en halv time.

– Når åpner Brynstunnelen igjen?

– 05.30 mandag morgen. Vi har snakket med dem og det er ikke noen sjanse for at den åpner tidligere, fortalte Slinning ved 18-tiden.

Først ved midnatt natt til mandag gikk trafikken i normal fart på E6 og E18 fra Østfold og Sverige. Og like etter midnatt meldte Veitrafikksentralen at Brynstunnelen var blitt åpnet, fem og en halv time tidligere enn planen.

Les mer om

  1. Oslo