Oslo

Nå rives S-blokka i Regjeringskvartalet

15.000 tonn betong skal rives ned i løpet av de neste månedene.

- Det er et alvorlig bakteppe for dette som nå skjer her, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner før rivingen av blokken.
  • Sol Sigurjonsdottir
15.000 tonn betong skal rives i løpet av noen måneder.

Saneringen av S-blokka i Regjeringskvartalet begynte allerede i oktober. Nå er det bare betongen som står igjen.

Mandag begynte rivingen av 15.000 tonn betong, rekkverk, takpapp og isolasjon. Alt skal jevnes med jorden innen 1. mars neste år.

Mandag begynte rivingen av S-blokken i Regjeringskvartalet.

— Det er et tøft og alvorlig bakteppe for dette som nå skjer her. Samtidig er jeg glad for at vi er kommet noen skritt nærmere et nytt Regjeringskvartale, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner var tilstede under rivingen av S-blokken.Det er vedtatt å rive S-blokken, Y-blokken og R4, mens Høyblokken blir stående. Idéfasen til arbeidet med utforming av et nytt og moderne Regjeringskvartale er allerede i gang.

  • Les også: Slik ble Høyblokka «ny» på fire dager

- Tygger ned betongen bit for bit

Publikum og forbipasserende vil merke lite til rivingen av blokken som skal rives ned fløy for fløy. Det vil være lite støv i luften i forbindelse med arbeidet, da det er en ensartet masse med lite løs murpuss.

Her rives S-blokken

En kjempesaks klipper og tygger ned betongen i biter.— Det er et kjempetrykk i disse saksene. De tygger betong på 20 centimeter. Vi kommer til å jobbe i dag og i hele natt. Fire dager i uken frem til jul vil det bli arbeid her også på nattestid, sier prosjektsjef Anders Wethal i Statsbygg.

Les også

  1. Høyblokken har fått ny fasade

  2. Nå åpner Høyblokken for publikum