Person kritisk skadet etter knivstikking i Oslo sentrum

En person ble sendt til sykehus etter knivstikking i Oslo sentrum. Flere politipatruljer rykket ut til området rundt Oslo City.

Politiet sperret av et område på Jernbanetorget i Oslo etter at en mann hadde blitt knivstukket på t-banen, lørdag.

Åstedet var trolig inne i en T-banevogn, skrev politiet på Twitter klokken 18:28 lørdag kveld.

– Mannen er knivstukket flere steder. Han er kritisk skadet, og blir nå ivaretatt av helsepersonell, sa innsatsleder Anders Rønning til Aftenpostens reporter på stedet.

Mannens tilstand skal være stabil, ifølge VG.

Meldingen om hendelsen kom til politiet klokken 18:11. Politiet rykket ut med flere patruljer til Jernbanetorget i Oslo sentrum. Hendelsen har trolig foregått inne på en t-banevogn i fart og personen har deretter kommet seg av den og opp til Jernbanetorget, sa operasjonsleder Guro Sandnes til VG.

Politiet leter nå etter en navngitt mistenkt.

Kort tid etter hendelsen skrev politiet på Twitter at de hadde pågrepet en person med kniv på Grønland. I tillegg ble en mann pågrepet for å ha gått med kniv i Oslo City P-hus. Politiet har ikke gått ut med informasjon om hvorvidt disse to hendelsene har noe med knivstikkingen å gjøre.

Søndag morgen opplyste krimvakten i Oslo til Aftenposten at de fortsatt ikke har lokalisert og pågrepet gjerningsmannen.

Ikke et tilfeldig offer

I en periode sperret politiet av et område utenfor Oslo City, men T-banestasjonen ved Jernbanetorget var åpen. Det var mange mennesker i området.

Politiet sier at det ikke er snakk om et tilfeldig offer. Gjerningsmannen og den fornærmede kjenner hverandre.

– Det er en relasjon mellom dem. En hendelse i forkant har ført til dette, sa innsatsleder Rønning.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner til hendelsen.