Oslo

Vil lage den rufsete fjordbyen

Har Oslos nye havnefront nok dyre butikker, prestisjebygg og fancy restauranter? Nå skal østkanten få prege den siste indrefileten ved sjøen.

Grønlia er den siste delen av havnen øst i Oslo som skal bygges ut. Nå vil utbyggerne justere planene etter innspill fra en rekke Oslo-folk.
  • Hilde Lundgaard
    Hilde Lundgaard
    Journalist

Grønlia ligger bare noen hundre meter sør for superpopulære Sørenga. Svært få har satt sine ben på det gamle havneområdet på nedsiden av Mosseveien. Men planleggingen for total forvandling er i full gang.

– Dette blir den siste kilometeren med havnepromenade i øst. Vi vil lære av 20 års erfaring fra Fjordbyen og ikke gjenta feilene vi har gjort andre steder, sier Kjell Kalland.

Han er adm.dir. i Hav eiendom, selskapet som står for utviklingen av Oslos tidligere havneområder. Da de skulle gå løs på Grønlia, ville de lytte til andre stemmer enn «hvite 50-åringer med studiepoeng». Få vite hva de som sjelden blir spurt ønsket seg. Ikke minst har de vært opptatt av hva folk i Gamle Oslo – bydelen «bak» Bjørvika tenker.

Les hele saken med abonnement