Oslopolitiet skrev «Årets tweet»

Og nå får @oslopolitiops oppmerksomhet langt utenfor landets grenser.

image-TnZJZYQbUh.jpg

"Storo: Vi fikk melding om pågående husbråk med kvinneskrik. Da vi kom fram fant vi et sykepleier-vorspiel. Vi forlater stedet snart."

Denne meldingen dukket opp på oslopolitiets twitterkonto 11. januar i år og er siden blitt retweetet hele 860 ganger. Tirsdag gikk den også helt den til topps under konferansen "Social Media Days" på Latter på Aker Brygge.

"Om vinneren kan det sies at vi hater dem når de ikke svarer på telefonen, eller finner ut av hvem som stakk av med mobiltelefonen vår på fest. Og når de bruker tid på å stille seg opp foran Stortinget. Vi elsker dem når vi ser dem. Vi elsker dem når de er der for oss. Og nå elsker vi dem når de finner det for godt å tvitre som gærne – og forteller oss om hverdagen sin", het det i juryens begrunnelse.

— Trodde ikke den skulle bli populær

Det var politibetjent Rune Hekkelstrand som røktet @oslopolitiops da alarmen gikk på Storo.

Les også

Tvitrere roser politiets Twitter-innsats

— Det var en situasjon om pågående husbråk, som raskt viste seg å være et vorspiel med sykepleiere. Saken ble avklart, politiet dro, og vi tenkte at hendelsen kunne bli til en tweet folk ville humre av. Men at den skulle få stor oppmerksomhet var det ingen av oss som hadde trodd, forklarer premietvitreren. Selv om @oslopolitiop nå har nesten 80.000 følgere, understreker operasjonsleder Tore Solberg at hensikten med tvitringen ikke er underholdning.

— Vi prøver å gjenfortelle det som skjer i Oslo, og for oss er Twitter en seriøs varslingskanal. Men dersom det ikke skjer noe, er det rom for å sende ut tweeter med "glimt i øyet", sier Solberg, som er en av de ansvarlige for sosiale medier-satsingen i Oslo politidistrikt.

Omtalt i Le Monde

I dag har halvparten av landets politidistrikter opprettet egne twitterkontoer, og Solberg har blitt hentet inn for dele sine erfaringer. Både av norske og utenlandske kolleger.

— Jeg var nylig i Danmark for å holde et foredrag for myndighetene der. Måten vi bruker Twitter på er blitt lagt merke til, sier han.

Tirsdag skrev det franske nyhetsbyrået AFP om tirsdagens kåring i Oslo. I saken, som blant annet er publisert på Le Monde og Le Figaros nettsider, omtales vinnertweeten og et par andre meldinger med "glimt i øyet".

Årsaken til @oslopolitiops suksess er ifølge nyhetsbyrået de "nyttige, informative og ikke minst velskrevne meldingene" Solberg, Hekkelstrand og kollegene forfatter.

Her er noen til:

"Majorstua, klager på gatemusikant som spiller kun en sang. har pågått i flere mnd, politiet på stedet å anmoder om et bredere reportoir"

"En person viftet med en machete på Jernbanetorget. Politiet raskt på stedet og pågrep mannen. Macheter skal ikke brukes til dette."

"Båntjern; ingen drukning. En kvinne hadde badet uten klær, mannen kom med håndkle, og de ruslet hjem iført håndkle. Dama var meget flau."

"Elgen har nå forlatt adressen, og er etter all sannsynlighet tilbake i skogen hos sine venner."

"Politiet rykket ut til et husbråk på Sagene. Noen hadde snakket feil om svigermor på julaften. Husfreden gjenopprettet nå."

"Vi har ikke fått flere meldinger på puddelen. La oss håpe det er "permanent" og at denne har funnet veien hjem"

"Mens vi holder på med alle disse alvorlige oppdragene får vi melding om tre løse hester ved Gaustad Finner du dem, fang dem og ring oss, Takk."

"Nå kom det en politipatrulje til Gaustad. Men de hadde glemt lassoen så de får ikke fanget hestene. Står nå og ser på dem."

...og her er tre fra @politiopssbusk

"Brannvesenet fikk reddet en mann som klamrer seg fast til en broilere under Bybroen i Drammen"

"Klamret seg til broilere. Elven er frosset til, men mannen i 20 åra hadde vært i vannet og var nedkjølt. Brakt til sykehuset."

"Broilere skal være bropilar."