Oslo

Politiet stanset fest for 1000 ungdommer

En fest for videregående elever ved Sognsvann i Oslo tok i overkant av fredag kveld. Opptil 1000 ungdommer var med på festen da politiet satte foten ned.

  • Tor Arne Andreassen
    Tor Arne Andreassen
    Journalist

Ved halv ti tiden fredag kveld fikk politiet melding fra en person som var på tur ved Sognsvann i Oslo om at 300 elever deltok på en fest.

Politiet valgte å rykke ut med to patruljer og kunne fastslo at flere hundre elever var til stede ved vannet som er populært for turgjengere i Oslo.

— Vi kunne fastslå at det var mye forsøpling og veldig mange mindreårige som drakk alkohol, sier operasjonsleder Rune Ullsand ved Oslo politidistrikt. - Politiet valgte derfor å avslutte festen.

1000 var med på festen

De siste meldingene fra patruljene på stedet går på at det var 1000 personer som var tilstede på festen. Ved 23-tiden kunne politiet slå fast det var i ferd med å roe seg og at ungdommene var på vei hjem.

— Vi har også fått melding om at beruset ungdom har stanset T-banevogner og holdt dørene oppe, sier Ullsand. - Vi prøver å finne dem som har drevet med dette nå.

Etter det Aftenposten erfarer skal det tidligere på kvelden har vært et bli-kjent-arrangement for elevrådrespresentanter ved flere Oslo-skoler ved Sognsvann.