Kan bli flere pågripelser i Grønland-drapet

Politiet har videomateriale fra området der drapet skjedde og utelukker ikke at flere personer kan bli siktet for drapet på Grønland i Oslo.

Mannen som ble skutt og drept på Grønland i Oslo natt til søndag, samt de to siktede i saken, tilhører ifølge politiet kriminelle miljøer i Oslo.

Politiet vi hverken bekrefte eller avkrefte om de har video av selve drapet.

I morgentimene sist søndag ble en mann skutt og drept rett ved T-banestasjonen på Grønland i Oslo.

To personer er pågrepet. En 31 år gammel mann er siktet for drap, mens en annen mann (22) er siktet for medvirkning.

Begge ble fremstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag. Oslo tingrett besluttet først at 22-åringen skal varetektsfengsles for fire uker. Kort tid etter kom kjennelsen mot 31-åringen. Også han blir varetektsfengslet for fire uker. Begge siktede underlegges fullstendig isolasjon og medieforbud de første to ukene, samt brev- og besøksforbud i hele perioden.

Begge siktede har i en årrekke vært kjent for politiet, etter en lang rekke lovbrudd. I flere år har de to mennene vært aktive i de kriminelle miljøene på Tøyen og Grønland i Oslo.

En av mennene har dokumenterte bånd til en av grupperingene i området, der flertallet har somalisk bakgrunn. Begge de siktede har somalisk bakgrunn.

Offeret tilhørte belastet miljø

Politiet bekrefter overfor Aftenposten at også den drepte er kjent for politiet fra før.

– Ja, også offeret hadde tilhørighet til et belastet miljø, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt Terje Nedrebø Michelsen.

Politiet har sagt at de ser på muligheten for at drapet på Grønland kan være et oppgjør mellom kriminelle og utelukker ikke flere pågripelser.

– Vi vet jo at det var mange andre personer til stede da dette skjedde, så vi ønsker å undersøke nærmere om noen av dem kan ha hatt en rolle i dette.

Det er uklart hvordan 31-åringen stiller seg til siktelsen. Han har ikke motsatt seg varetektsfengsling.

Det gjør derimot den 22 år gamle mannen. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag.