Hafslund-styret sier nei til Oslo kommune igjen. De vil ha mer penger.

Styret i Hafslund anbefaler igjen aksjonærene å takke nei til tilbudet fra Oslo kommune, ifølge en pressemelding.

Det var en offensiv Raymond Johansen (Ap) som presenterte Hafslund-avtalen i april. Her er byrådslederen flankert av finansbyråd Robert Steen (Ap).

Oslo kommune sitter med store planer om å kjøpe opp samtlige aksjer i Hafslund, men møter motstand.

For andre gang på en måned anbefaler Hafslund-styret aksjonærene ikke å takke ja til tilbudet fra Oslo kommune, ifølge en børsmelding.

Tilbudet fra kommunen er på 96,75 kroner pr. aksje, men styret mener at aksjene er verd betydelig mye mer.

Ifølge en verdivurdering gjort av Sparebank 1 Markets skal hver aksje være verd 139 kroner i dag, og så mye som 168 kroner om fremtidens verdivekst medregnes i dagens sum.

Det er også i tråd med selskapets egne vurderinger, står det i børsmeldingen.

Kan koste én milliard ekstra

Derfor anbefaler styret å si nei, noe de også gjorde i juni. Da var tilbudet fra Oslo kommune, som vil kjøpe Hafslund sammen med Fortum, det samme.

Dermed kan det ligge an til at saken går til retten, noe Hafslund-styret også anbefaler aksjonærene å gjøre. Saken kan havne i retten fordi Oslo og Fortum allerede eier 91,29 % av stemmene og 87,83 % av aksjene i selskapet.

Dermed kan de tvangsinnløse de gjenværende aksjene, og retten avgjør kjøpesummen.

Det kan føre til at oppkjøpet vil koste Oslo og Fortum, som sammen danner selskapet Oslo Energi, én milliard kroner ekstra, skrev E24 i juni. Da var svaret fra Hafslund-styret det samme.

Da ga Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo, uttrykk for at en høyere pris ikke ville påvirke kjøpet, og at de hadde midler nok til å betale den høye regningen.