Oslo

Aftenpostens Oslo-spaltist Leif Gjerland fikk kunstnerpris av kommunen

Cliff A. Moustache mottok Oslo bys kulturpris.

Mottagerne av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser. Fra venstre: Ordfører Marianne Borgen, Pride Art v/Frederick Nathanael, Alexandra Archetti Stølen, Yousef Hadaoui, Cliff A. Moustache, Leif Gjerland, RadiOrakel v/Heid Jerstad og Harald Nissen, leder for kultur- og utdanningskomiteen. Foto: Oslo kommune/Sturlason

 • Harald Fossberg
  Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder

Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser ble delt ut i Rådhuset torsdag av ordfører Marianne Borgen og lederen for kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen.

Aftenpostens spaltist Leif Gjerland var blant dem som mottok heder, diplom og 50.000 kroner.

 • Les Leif Gjerlands historiske spalter her.

Cliff A. Moustache mottok Oslo bys kulturpris, mens kunstnerprisene gikk til radiOrakel, Pride Art, Alexandra Archetti Stølen og Yousef Hadaoui ved siden av Gjerland. Kunstnerprisene tildeles personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste årene har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Prisene ble opprettet i 1978.

«Enorm kunnskap og formidlingsevne»

I begrunnelsen heter det blant annet «i tillegg til en enorm kunnskap om Oslo har Gjerland også en formidlingsevne som gjør at både innbyggere og besøkende i byen sitter igjen med ny kunnskap etter et møte med Gjerland og hans Oslo-historier».

Cliff A. Moustache, grunnlegger og leder av Nordic Black Theatre, fikk kulturprisen, som har vært delt ut siden 1966 og består av et diplom og 100.000 kroner.

I begrunnelsen heter det at «Moustache har vært en viktig rollefigur for mange gjennom sitt mangeårige kunstneriske arbeid (...) og dessuten satt tydelige spor ved å prege det mangfoldige Oslo vi har sett vokse frem de siste 30 årene».

Les mer om

 1. Kultur
 2. Oslo
 3. Historie

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Disse ble hedret da Troms Fotballkrets fylte 100 år

 2. OSLO
  Publisert:

  Munch brygge i Bjørvika vinner Oslo bys arkitekturpris

 3. KULTUR
  Publisert:

  SKUP-prisen til Dagens Næringsliv

 4. NORGE
  Publisert:

  DNB er størst i Norden

 5. NORGE
  Publisert:

  På ti år har moskeen mottatt nær en million for å gi gutter leksehjelp. Da kommunen for første gang gjennomførte tilsyn, fant man ikke tegn på leksehjelp.

 6. KULTUR
  Publisert:

  Erling Sandmo er død