Da den gamle skolen skulle rives, ble det bråk. Mandag åpner dørene til den toppmoderne skolen i Oslo sentrum.

I flere år har elevene ved Ruseløkka skole blitt busset til midlertidige lokaler. Nå kommer de hjem, og det er til en helt annen skole enn den de forlot.

Nye Ruseløkka skole står endelig klar til å ta imot elever.

– Dette er drømmen. Dette er unikt.

Undervisningsinspektør Jon Hesle bretter opp et stort smil. Bak ham ser vi Oslofjorden, og Nesoddbåten kommer inn til kai.

Vi er i teknologirommet på taket av nye Ruseløkka skole. Et rom hvor elevene ved skolen blant annet skal lære seg koding. Men også et rom som har fått en av Oslos vakreste utsikter. Det skal stimulere til kreativ utfoldelse hos barna.

– Jeg vurderte å gjøre dette til rektors kontor, sier rektor Merete Hansen spøkefullt.

Mandag tar hun imot dronning Sonja på den offisielle åpningen. Men aller mest spent er hun på å endelig ta imot de rundt 690 elevene som i flere år har hatt tilholdssted andre steder i byen mens byggingen har pågått.

– Jeg vil rose elever og foresatte som har stått i denne prosessen i over fire år. Elevene har vært tålmodige som har gått på den skolebussen i så lang tid til Vollebekk. Tenk, de som begynner i 5. klasse har aldri vært på Ruseløkka før.

Øverst i bygget er teknologirommet. Undervisningsinspektør Jon Hesle viser rektor Merete Hansen (t.v.) og Helene Damsgaard i Utdanningsetaten hva barna skal gjøre
Utenfor teknologirommet har Ruseløkka en stor takterrasse med utsikt over hele byen. Den innehar også dyrkekasser og drivhus.
I hver etasje finnes en egen sosial sone som barna kan benytte.

Les hele saken med abonnement