Dobbeltdrapet i Oslo: Drepte eks-kjæresten mens hun var på vei til jobb

Catrine Røthe (42) ble 55-åringens første offer.

Catrine Røthe ble drept ved dette garasjeanlegget på Manglerud i Oslo.

— Dette er en forferdelig tung sak, som kom som et sjokk for familien. Nå konsentrerer de seg om begravelsenog ønsker å sørge i fred, sier bistandsadvokat Siv Hallgren til Aftenposten.

Hun representerer familien til Catrine Røthe (42), en av to personer som ble drept med kort tids mellomrom i Oslo forrige uke.

Gjerningsmannen, en tunisisk statsborger (55), ble pågrepet kun minutter før politiet skulle holde pressekonferanse om drapene.

Bakgrunn: 55-åring meldte seg selv etter to knivdrap

Knivstukket på vei til jobb

Den 42 år gamle kvinnen ble drept ved et garasjeanlegg på Manglerud. Hun var på vei til jobb da hun ble knivstukket til døde.

Catrine Røthe (42) var en av to personer som ble drept med kort tids mellomrom i Oslo forrige uke.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.38. Klokken 8.21 fikk politiet melding om en ny knivstikking på Grønland. Mannen som ble knivstukket, en 50 år gammel norsk statsborger med tunisisk opprinnelse, ble erklært død på sykehuset.

Begge ofrene hadde tilhørighet og familie i Oslo.

Aftenposten har tidligere skrevet at den 55 år gamle gjerningspersonen og Røthe har hatt et forhold.

VGskriver at Røthe tidligere har hatt et forhold til tunisieren, og at politiet mener at han oppsøkte henne onsdag morgen og drepte henne mens hun var på vei til jobb i en Lindex-butikk i Oslo der hun var butikksjef.

Avisen skriver videre at 42-åringen etterlater en sønn på 20 år. Hun etterlater seg også foreldre og søsken.

Utvist flere ganger

Gjerningsmannen meldte seg selv ved å kontakte Søndre Oslo distriktspsykiatriske (DPS) på Mortensrud. Til de ansatte fortalte han om drapene.

Catrine Røthe ble drept ved dette garasjeanlegget på Manglerud i Oslo.

55-åringen er tidligere utvist fra Norge flere ganger og har fått to avslag på søknader om familiegjenforening. VG har vært i kontakt med bistandsadvokat Thomas Wyller, som representerer de etterlatte etter den dobbeldrapssiktedes andre offer, men han ønsket ikke å kommentere saken etter de pårørendes eget ønske.

— Siktede og den avdøde mannen skal ha vært bekjente. Det er fortsatt ingen kjent relasjon mellom ofrene, har politiadvokat i saken, Kari Kirkhorn, tidligere uttalt.

Varetektsfengslet i fire uker

Fredag forrige uke ble 55-åringen varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett med brev-, besøks- og medieforbud.

Mannen ble torsdag, dagen før fengslingsmøtet, overført til den regionale sikkerhetsavdelingen på Dikemark i Asker der han blir sittende i varetekt inntil videre.

Han vil bli grundigere observert på den psykiatriske institusjonen.

«Retten har foreløpig ikke grunnlag for å ta stilling til sannsynligheten av om det blir reist sak om overføring tvungent psykisk helsevern ... eller tvungen omsorg ...», står det i kjennelsen.