Rykket ut på brann, reddet forlatt kanin

Mens to personer klarte å løpe ut fra den brennende leiligheten, ble kaninen igjen. Den ble reddet av brannvesenet.

Ole-Marius Bratlie, som selv er annengenerasjons brannmann, var med på å redde en kanin fra en brennende leilighet i Oslo fredag.

Ved 14.20-tiden fredag fikk brannvesenet i Oslo melding om brann i Maridalsveien ved Alexander Kiellands plass. Vel fremme viste det seg at det hadde begynt å brenne på kjøkkenet, og at to personer hadde klart å komme seg ut av boligen på egen hånd. Disse to fikk tilsyn av helsepersonell på stedet.

Da røykdykkerne rutinemessig gikk igjennom leiligheten på 50 kvadratmeter, fant de en kanin som var forlatt i boligen. Den firbeinte beboeren ble reddet ut av brannfolkene.

Det ble raskt konstatert at kaninen ikke var helt i form. Dermed fikk Lille Hopp behandlingen som alle andre ville ha fått i hans situasjon: En dose med medisinsk oksygen.

— Kaninen kviknet raskt opp etter denne behandlingen, konstaterer Morten Bergh, vaktkommandør i Brann- og redningsetaten.

— Hvert menneske og dyr vi redder ut er en gladnyhet for oss. Vi kommer over dyr fra tid til annen, men det går ikke alltid like bra, sier Bergh videre.

Og når han først snakker om dyr og branner, vil Bergh legge til at det kan være en stor fordel å ha hund.

— Vi vet at hunder ved flere tilfeller har vekket og varslet eieren sin når det har oppstått brann, sier Bergh.