Fabian Stang tillater alle flagg på 17. mai

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) overkjører 17. mai-komiteen og slår fast en gang for alle at du kan vaie med hvilket flagg du vil i hovedstadens barnetog på 17. mai.

Fabian Stang mener det ville være helt absurd å skulle ta fra noen flagget eller kaste dem ut av barnetoget fordi de går med andre lands flagg.

Mens 17. mai-komiteen har tviholdt på at andre lands flagg ikke er tillatt på nasjonaldagen, slo ordfører Fabian Stang kontra på onsdag.

— Fra bystyrets side oppfordrer vi til å føre det norske flagget, men det er ikke noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land, sier Stang til Dagsavisen.

Onsdag ga en rekke innvandrerorganisasjoner uttrykk for at det er best om barna har med seg det norske flagget på 17. mai.

– Det synes jeg er veldig hyggelig. Mitt håp er at det blir helt naturlig for alle å bære norsk flagg 17. mai, sier Stang.

Han understreker uansett at det ville være helt absurd å skulle ta fra noen flagget eller kaste dem ut av barnetoget fordi de går med andre lands flagg. - 17. mai er jo en stor festdag for alle barn. Mangfoldet er en av Oslos store styrker, og jeg håper virkelig at alle Oslos barn har lyst til å være med i 17. mai-toget, sier Stang til Dagsavisen. Flaggdebatten har gått heftig etter at 17. mai-komiteens leder Aamir Sheikh uttalte til VG at andre flagg enn det norske, det samiske og FN-flagget ikke var tillatt i toget. Sheikh sa samtidig at det var skolens plikt å ta fra barna flaggene om de viftet med andre flagg en disse. Til Dagsavisen hevder Aamir Sheikh at han aldri har sagt at det er noe forbud mot andre flagg i barnetoget. - Men vi anmoder alle om å gå med norske flagg, sier Sheikh til Dagsavisen.

Spørsmålet om hvilke flagg som er tillat i barnetoget har vakt debatt.