Oslo

Bussen tilbake i Oslo sentrum

Etter over fire år med omfattende gravearbeider i Oslo sentrum, åpnes Tollbugata, Kvadraturen og Stortingsgata igjen for busstrafikk.

Stortingets byggearbeider på Wessels plass, i Prinsens gate og Nedre Vollgate er snart ferdige. Søndag kjører bussen igjen over Wessels plass.
  • Thomas Olsen
    Journalist

I 2014 ble flere busslinjer flyttet over til Rådhusgata og Rådhusplassen på grunn av omfattende grave- og anleggsarbeider i Oslo sentrum. Blant annet har Stortinget nå kommet i mål med sitt kostbare byggeprosjekt på Wessels plass og i Nedre Vollgate.

Fra og med søndag går populære bussruter som 30, 31, 54 og 70 igjen i Tollbugata – Nedre Vollgate – Stortingsgata. Samtidig legger Ruter ned dagens holdeplass ved Rådhuset.

Disse gatene er også tenkt som rene kollektivgater som går fra øst til vest i den nye reguleringsplanen for Oslo sentrum.

Over Rådhusplassen vil det fortsatt gå trikker, men alle busser forsvinner derfra.

  • Nå graves det andre steder: I høst ble Storgata stengt for busser. Snart må også trikken ut
Flere busslinjer får fra nå av stoppested ved Nationaltheatret.

Nytt stoppested på Wessels plass

«Det har vært fremkommelighetsproblemer for bussene i området rundt Rådhuset og flere har savnet stoppested for buss ved Nationaltheatret. For mange av Ruters reisende blir dette en god endring», skriver Ruter i en pressemelding.

I den nye traseen vil flere linjer stoppe ved Nationaltheatret og stoppet Kvadraturen tas i bruk i begge retninger. Ruten stoppet i tillegg nederst i Haakon VIIs gate og nederst i Dronning Mauds gate.

Det vil også bli opprettet en holdeplass kalt Wessels plass i Nedre Vollgate, men denne er først planlagt ferdigstilt 3. mars.

Stortingets nye lokaler i Prinsens gate 26 er ferdige. Nå kommer også bussene tilbake.

Les mer om

  1. Buss
  2. Trikk
  3. Kollektivtransport
  4. Samferdsel
  5. Oslo