Oslo

Bussen tilbake i Oslo sentrum

Stortingets byggearbeider på Wessels plass, i Prinsens gate og Nedre Vollgate er snart ferdige. Søndag kjører bussen igjen over Wessels plass. Foto: Olav Olsen

Etter over fire år med omfattende gravearbeider i Oslo sentrum, åpnes Tollbugata, Kvadraturen og Stortingsgata igjen for busstrafikk.

  • Thomas Olsen
    Journalist

I 2014 ble flere busslinjer flyttet over til Rådhusgata og Rådhusplassen på grunn av omfattende grave- og anleggsarbeider i Oslo sentrum. Blant annet har Stortinget nå kommet i mål med sitt kostbare byggeprosjekt på Wessels plass og i Nedre Vollgate.

Fra og med søndag går populære bussruter som 30, 31, 54 og 70 igjen i Tollbugata – Nedre Vollgate – Stortingsgata. Samtidig legger Ruter ned dagens holdeplass ved Rådhuset.

Disse gatene er også tenkt som rene kollektivgater som går fra øst til vest i den nye reguleringsplanen for Oslo sentrum.

Over Rådhusplassen vil det fortsatt gå trikker, men alle busser forsvinner derfra.

  • Nå graves det andre steder: I høst ble Storgata stengt for busser. Snart må også trikken ut

Flere busslinjer får fra nå av stoppested ved Nationaltheatret. Foto: Heiko Junge/ NTB scanpix

Nytt stoppested på Wessels plass

«Det har vært fremkommelighetsproblemer for bussene i området rundt Rådhuset og flere har savnet stoppested for buss ved Nationaltheatret. For mange av Ruters reisende blir dette en god endring», skriver Ruter i en pressemelding.

I den nye traseen vil flere linjer stoppe ved Nationaltheatret og stoppet Kvadraturen tas i bruk i begge retninger. Ruten stoppet i tillegg nederst i Haakon VIIs gate og nederst i Dronning Mauds gate.

Det vil også bli opprettet en holdeplass kalt Wessels plass i Nedre Vollgate, men denne er først planlagt ferdigstilt 3. mars.

Stortingets nye lokaler i Prinsens gate 26 er ferdige. Nå kommer også bussene tilbake. Foto: Olav Olsen

Les mer om

  1. Buss
  2. Trikk
  3. Kollektivtransport
  4. Samferdsel
  5. Oslo