800 meter skiløype i Kollen står klar. Men skynd deg ut -søndag kommer regnet

Kortreist skiløype for Oslo-beboerne endelig klar.

Lørdag morgen står 800 meter nypreparert løype klar til Oslo-folket. Målet til kommunen er å utvide med to kilometer kunstsnø-løyper som er preparert både for klassisk og skøyting.

– Men da må vi må ha 3-3,5 minusgrader før vi trykker på on-knappen på snøkanonanlegget, sier Roy B. Evensen, avdelingsdirektør i Bymiljøetaten i Holmenkollen.

Kommunen produserer snø både i Holmenkollen og i Sørkedalen. Men det vil uansett bli kamp om plassen. For Evensen merker at ski-interessen er stor. De får mange henvendelser og spørsmål.

Lørdag var det mange mennesker i den 800 meter lange løypen, som starter bak Midtstubakken og snur her, etter noen få hundre meter.

– Mange står og tripper med nypreparerte ski, sier han og smiler.

Men han advarer mot å bruke de aller nyeste skiene såpass tidlig på året.

– Etter forholdene er løypene gode, men det er litt tynt med snø noen steder, så jeg ville ikke brukt superskiene ennå, sier Evensen.

Kom deg ut før regnet kommer.

Hvis du vil prøve skiene, er det lørdagen som gjelder. Skiføret i Holmenkollen kan bli problematisk allerede søndag. Da varsler Yr regn og svak vind. Fra tirsdag er det ventet minusgrader og da kan snøkanonene gå for fullt igjen.

Aftenposten testet løypene både fredag kveld og lørdag morgen. Begge dager var det masse folk i løypene.

Da Aftenposten besøkte Holmenkollen langt etter mørkets frembrudd fredag, var et titalls over gjennomsnittlig ivrige langrennsløpere godt i gang med sesongens aller første tur. Skiløypa går fra Midtstubakken og i en sløyfe.

– Jeg hadde lovet sønnen min at vi skulle gå på ski i dag, og det klarte vi jammen, sier to som passerer i fin flyt.

  • Nå blir det verdenscup i alpint i Holmenkollen – les her
Endelig ski på bena. Johanne, Frank og Kristian Almås fra Røa roser Oslo kommune for skiløypene.

En annen som stopper opp og snakker med Aftenpostens fotograf, er Frank Almås fra Røa. Han har med seg Johanne og Kristian Almås, og han skryter av hva kommunen har fått til av løyper under rådende værforhold.

– Spesielt med tanke på mildværet og vinden som har vært, sier Almås.