Oslo

«Bestemor er nok den som gleder seg mest»

Erik Holm (26) er mannen bak det som trolig er det sprøeste påfunnet i Oslos gater denne sommeren - en 300 meter lang og fem meter bred vannsklie.

- Vi har vært nødt til å finne ut det aller meste på egen hånd, fra politivakter til brannvesen angående pumping av vann , sier Erik Holm. Foto: Privat

  • Charlotte Karlsen

Han jobber med markeds— føring i sosiale medier til daglig, men alt som har å gjøre med «Norges leeeengste vannsklie» skjer i 26-åringens fritid.

- Det begynte som en våt drøm, men nå skjer det altså. Hadde du trodd det?

- Det har jo gått i andre land, så hvorfor ikke? Jeg hadde nok aldri greid det alene, men med en gang et eventbyrå meldte sin interesse og kommunen var positiv, så skjønte jeg at det kunne bli realitet. Det er ekstra kult at aldersspennet er så stort. Ingen under 7 år får skli alene, og det er særlig mange i 40-årene som skal være med!

- Hvordan kom du på dette, egentlig?

- Jeg så en kul video på YouTube og tenkte at det hadde vært perfekt å gjøre noe tilsvarende i Karl Johan. Derfor Photoshoppet jeg et bilde og opprettet et event på Facebook, betalte 40 kroner for å rette det mot bestemte målgrupper - og hadde 10.000 interesserte dagen etter. Jeg ble oppringt av Dagbladet og NRK radio, som introduserte kommunen for forslaget. Nå ble det jo ikke i Karl Johan denne gangen, siden det krever ekstremt mye tillatelser med stans av trafikk, avtale med gårdeiere, butikker og mer, men det blir garantert knallbra i Treschows gate også, hvor man ser utover Oslo. Bestemoren min på 70 år har vokst opp der og er nok den i min familie som gleder seg mest til å skli.

- Hvordan har prosessen vært fra stemningssjekk på Facebook til faktisk arrangement?

- Det har gått ganske treigt. Selv om kommunen var positiv og innstilt på å få det til, så har det gått veldig treigt. Vi har vært nødt til å finne ut det aller meste på egen hånd, fra politivakter til brannvesen angående pumping av vann. Det er mer som ligger bak et slikt arrangement enn man kanskje skulle tro - sperring og leie av gate, park, strøm, vann, utstyr, politi vakter og mer. Det koster både penger og ressurser, og vi trenger frivillige som vil være med og rigge.

- Dere tar 150 kroner for å skli én gang og 349 kroner for tre ganger. Hvor mange billetter selger dere, og kommer dere til å gå i overskudd?

- Vi har satt et tak, men må se litt an med tanke på hvilke billettyper vi selger. Det er opp til vennegjenger og familier om de vil skli én og én eller sammen, men vi må planlegge etter «verste» scenario, nemlig at bare én setter utfor i gangen. Da vi åpnet billettsalget lørdag, forsøkte 9.000 å komme inn på siden samtidig, og hele serveren kræsjet to ganger den dagen. Det ble ganske hektisk, men er oppe og går igjen nå. Sånn det ser ut nå, så må vi snart stenge billettsalget. Vi planlegger ikke å gå i noe stort overskudd, men om vi gjør det, så er det fint at vi som har jobbet frivillig med dette i snart et år får litt tilbake for innsatsen, synes jeg.

- 11. juni altså, fra 10 til 19. Hvordan kler man seg og legger opp dagen?

- Vi håper folk vil gjøre dette til en dag med venner. Det blir aktiviteter i parken langs traseen, scene med artister, grillmuligheter og den slags. Man kan kle seg i det man vil, uansett om det regner eller er fint vær, så blir man jo våt.