Oslo

Tredjemann pågrepet etter knivstikking på 17. mai. Videoopptak er sentralt i saken.

To menn er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette etter knivstikkingen på Egertorget. Torsdag ble en tredje mann pågrepet. Politiet tror fortsatt at offeret var tilfeldig.

Mannen med stikkskader (t.h. i bildet) får førstehjelp av politifolk mens ambulansemannskapene akkurat har ankommet åstedet 17. mai.
  • Eirik Husøy
    Journalist

En 27 år gammel mann ble alvorlig skadet da han ble knivstukket på Egertorget i Oslo like før klokken 22 på nasjonaldagen.

Oslo politidistrikt melder at to personer ble pågrepet onsdag kveld siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. Fredag formiddag meldte politiet at en tredje person er pågrepet. Også han er siktet for drapsforsøk.

– Slik saken fremstår nå, så er fornærmede et tilfeldig offer, sier Anne Alræk Solem, sjef for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo til Aftenposten.

– Hvordan fant dere frem til de mistenkte?

– Det var på bakgrunn av taktisk etterforskning, sa Solem onsdag kveld.

Torsdag letter hun litt på sløret når det gjelder dette.

– Vi har sikret videoopptak som er sentrale i saken.

Kjent av politiet fra før

De tre mennene er norske statsborgere og er kjent for politiet fra før, men Solem ønsker ikke å gå ut med noen detaljer om hva slags saker de dreier seg om.

– Planen er nå å avhøre de tre pågrepne torsdag. Motivet vil være sentralt i den videre etterforskningen, sier Solem.

Avhørene vil også dreie seg om hvilken rolle de tre kan ha hatt i voldshendelsen, som fant sted på Egertorget med svært mange feststemte mennesker like ved.

To av de tre mennene er i 20-års alderen, den tredje i 30-års alderen. Alle ble pågrepet utenbys, én i Drammen og to i Øst politidistrikt.

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Ida Fengsrud, skal etter avhørene ta stilling til om alle tre eller noen av dem skal fremstilles for varetektsfengsling.

Les også

Ble knivstukket 17. mai – kjente ikke gjerningspersonene

Kjente ikke gjerningspersonene

Tre personer, to menn og én kvinne, ble sett flykte fra åstedet etter voldshendelsen, som skjedde mens Karl Johans gate og Egertorget var fullt av feststemte mennesker på kveldstid 17. mai.

27-åringen satt på benken utenfor bakeriet W.B. Samson da han snakket med de tre og deretter ble angrepet.

– Vi har avhørt ham, og han har forklart at han ikke kjenner dem, han har så vidt snakket med dem, sa vaktleder Arne Caspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt til Aftenposten lørdag.

Les også

Én person funnet med stikkskader i Oslo sentrum


Aftenposten kommer tilbake med mer.

Les mer om

  1. Oslo
  2. 17. mai
  3. Krim
  4. Etterforskning
  5. Vold