I sommer blir det buss for trikk

Byens trikkenett skal oppgraderes for å gi plass til nye trikker.

Slik ser de nye trikkene ut.

I sommer må du belage deg på å ta buss for trikk i Oslo sentrum. Trikkenettet og mange av holdeplassene skal klargjøres for å ta imot de nye trikkene. De nye trikkene er produsert av den spanske leverandøren CAF.

Samtlige av dagens 72 trikker skal byttes ut, og arbeidet har vært i gang i flere år, blant annet med det pågående graveprosjektet i Storgata.

Den totale kostnaden for utskiftningen av trikkeflåten i Oslo blir på inntil ni milliarder kroner innen 2024, skrev Aftenposten i 2018.

Slik ser de nye trikkene ut innvendig.

Sats heller på sykkel

Arbeidet, som starter 18. mai, vil innebære store endringer for trikkene som til vanlig kjører på Majorstuen, i Frognerveien, Thorvald Meyers gate og Grefsenveien nedenfor Storokrysset.

– Anbefalingen om ikke å reise hvis du ikke må, gjelder fortsatt. Bruk sykkel eller gå hvis du kan, skriver pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen i en pressemelding.

Les også

Her er de første bildene av de nye Oslo-trikkene

Redusert fremkommelighet på Majorstuen

Sporveien melder om at anleggsarbeidene på Majorstuen vil innebærer omfattende gravearbeider i krysset Kirkeveien/Bogstadveien (Majorstukrysset) og krysset Sorgenfrigata/Bogstadveien.

– Dette vil resultere i betydelig redusert fremkommelighet i området fra mandag 18. mai. Det vil skiltes godt, men vi råder folk til å velge en annen vei enn Majorstukrysset og Bogstadveien/Sorgenfrigata i perioden arbeidet pågår, skriver Lill Jakobsen, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien til Aftenposten

Majorstukrysset stenges ikke, men det blir redusert fremkommelighet. Tidligere i mai ble Bogstadveien stengt for gjennomkjøring mellom Kirkeveien og Sorgenfrigata i forbindelse med etablering av nye holdeplasser for trikken, samt at fortauene skal oppgraderes. Det er forventet at arbeidet vil pågå til september.

Slik blir kjøremønsteret fra 18. mai

Fra søndag 18. mai og gjennom sommeren kjøres buss for trikk på linjene 11, 12 og 13 på Majorstuen og Grünerløkka. Det blir også endringer for trikk 19 og nattbussene 1N, 2N, 11N og 12N.

Trikk 11

 • Buss 11B erstatter trikken mellom Majorstuen (Maries gate) og Holbergs plass.
 • Trikken kjører mellom Welhavens gate og Kjelsås via Carl Berners plass.
 • Buss 91 erstatter trikken mellom Heimdalsgata (i Heimdalsgata) og Storo via Grünerløkka. Bussene mot sentrum går fra Storo senter i Vitaminveien (plattform H).
 • Trikken kjører mellom Storo (i Storoveien) og Kjelsås.

Trikk 12

 • Buss 12B erstatter trikken mellom Majorstuen (Maries gate) og Nationaltheatret.
 • Trikken kjører fra Aker brygge til Kjelsås via Carl Berners plass og fra Kjelsås til Skøyen via Carl Berners plass.
 • Buss 91 erstatter trikken mellom Heimdalsgata (i Heimdalsgata) og Storo via Grünerløkka. Bussene mot sentrum går fra Storo senter i Vitaminveien (plattform H).
 • Trikken kjører mellom Storo (i Storoveien) og Kjelsås.
Til vanlig er det blå trikk. I sommer blir disse erstattet av røde bybusser på mange strekninger.

Trikk 13

 • Trikken kjører bare mellom Bekkestua og Bjørvika.
 • Mellom Dronningens gate og Heimdalsgata kan du ta trikk 12.
 • Buss 91 erstatter trikken mellom Heimdalsgata (i Heimdalsgata) og Storo via Grünerløkka. Bussene mot sentrum går fra Storo senter i Vitaminveien (plattform H).

Trikk 19

 • Ingen trafikk mellom Majorstuen og Inkognitogata. Ruter henviser til bussene 11B, 12B og 21.
 • Trikken kjører fra Skøyen til Ljabru og fra Ljabru til Aker brygge via Nationaltheatret.

Nattbussene 1N, 2N, 11N og 12N

 • Bussene får omkjøring og stopper ikke på Bogstadveien, Homansbyen, Welhavens gate og Grefsenveien (retning sentrum). Se reiseplanleggeren for midlertidige holdeplasser.
 • På Majorstuen stopper bussene 2N (mot Ellingsrudåsen), 11N og 12N i Kirkeveien, på plattformene D og E.

T-banen er et godt alternativ for reiser til/fra Storo, Majorstuen og sentrum.