Kristian (33) har snart halvert kroppsvekten

For et år siden veide Kristian Meland 170 kilo. Nå nærmer han seg målet om bare å veie drøyt halvparten. Se video!

I januar i fjor var kjøkkensjef og småbarnspappa Kristian Meland sterkt overvektig. Han trente ikke, spiste usunt og vekten hadde tippet 170 kilo.

— Jeg tok mange dårlige valg. Det gikk i hamburgere, pommes frites, sjokolade, brus, potetgull og mye annen usunn mat, sier 33-åringen fra Malvik i Sør-Trøndelag.

Fikk motivasjon fra sønnene

Det usunne kostholdet kombinerte han med en stillesittende tilværelse.

JOU_kristianmeland-foer-tNJhs4anQH.jpg

— Jeg trente ingenting før. Når jeg kom hjem fra jobb, satte jeg meg i sofaen, og der ble jeg sittende til jeg la meg. Det samme gjorde jeg om jeg hadde fri på dagtid. Da sto jeg opp og så på TV før jeg dro på jobb.Etter et legebesøk i mars i fjor, bestemte han seg for å gjøre noe drastisk.

— Jeg var enormt svær, og helsen begynte å skrante. Det var tungt å gjøre dagligdagse ting, tungt å jobbe og tungt å være med sønnene mine. Det ga meg motivasjon til å ta tak, sier Meland.

17 kg ned før åtte uker var gått

Han meldte seg på et Grete Roede-kurs og la om kostholdet totalt.

— Jeg kuttet ut usunn mat. Fra å drikke tre liter brus om dagen, drikker jeg nå en halvliter. Jeg spiser også minimalt med sjokolade og potetgull. Nå spiser jeg ganske normalt, men sunt, sier Meland.

Samtidig begynte han å trene på treningssenter seks dager i uken. Kondisjonstrening på sykkel og tredemølle ble kombinert med styrketrening. Det gikk ikke lang tid før han fikk resultater.

— Jeg gikk ned fem kilo den første uken, tre kilo uken etter. Før det var gått åtte uker, hadde jeg gått ned 17 kilo. Det var en kickstart som gjorde at det bare var å fortsette, sier Meland.

Skremt av gamle bilder

Siden livsstilsendringen for snart et år siden, har 55 kilo forsvunnet fra kroppen, og han har gått ned fire klesstørrelser.

JOU_kristianmeland-etterny-J76EMhMYY1.jpg

— Motivasjonen er på topp. Nå får jeg nesten dårlig samvittighet når jeg ikke kommer meg på trening, sier han.Målet er å komme seg ned på rundt 90 kilo.

— Jeg har rundt 25 kilo igjen. Men det er nå det begynner å bli tøft å gå ned en kilo i uken. Men jeg har tenkt å fortsette å trene, og så lenge jeg fortsetter med det og med det nye kostholdet, så blir det ikke noe problem. Jeg skal aldri tilbake der jeg var. Jeg blir skremt når jeg ser bilder av meg selv fra januar i fjor, sier Meland.