2650 klager på eiendomsskatt fikk datasystemet til å knele

Den store pågangen for å klage på eiendomsskatten fikk dataløsningen til å knele. Nå renner klagene inn igjen. Fristen går ut ved midnatt.

Datasystemet til Oslo kommune slet med å ta imot alle klagene på eiendomsskatt.
Slik så klagesiden til Oslo kommune ut kl 12.30 torsdag.

I dag går fristen ut for å klage på eiendomsskatt i Oslo
kommune. Siden klokken 14 onsdag er det kommet inn over 900 klager. Frem til da hadde 1750 personer klaget på beregnet eiendomsskatt.

Les også

Budkrig påvirker ikke eiendomsskatten

– Vi hadde litt problemer i går kveld, da det var stor pågang. Systemet var nede i noen timer, men vi hadde løst det til klokken 21 i går kveld. Så var det en forsinkelse på systemet på morgenkvisten idag, sier Irene Tanke, prosjektleder innføring av eiendomsskatt i Oslo kommune.

– Vi overvåker nå systemet kontinuerlig for å kunne gjøre
løpende feilretting, sier hun.

På nettsiden advarer Oslo kommunen nå om at stor pågang kan skape problemer.

«Det er for øyeblikket stor trafikk på den digitale klageløsningen, noe som gir tekniske problemer. Får du ikke sendt inn klage digitalt nå, oppfordrer vi deg til å prøve på nytt i løpet av torsdag 11. august,» heter det på nettsiden.

170.000 eiendommer får skatt

I år skal Oslo kommune kreve inn rundt 266 millioner kroner i eiendomsskatt. Eiendomsskatten ble avviklet i 1999, men ble med det nye byrådet gjeninnført. I juni fikk derfor en rekke boligeiere i Oslo skatteseddel i posten. Det er skrevet ut skatt til om lag 170.000 eiendommer.

Nysgjerrig på hvor stor eiendomsskatten er? Søk opp enkeltboliger her.

Les også

48 like rekkehus har alle fått ulik eiendomsskatt

- Tok dere ikke høyde for den store pågangen?

Vi har tatt høyde for at det ville være stor pågang for
klage på eiendeomsskatt. Vi har ytelsestestet løsningen i forkant, og sjekket at den var innenfor aksepteble rammer. Den har fungert bra, men fikk altså problemer i går.

- Har dere vurdert å utsette fristen?

Vi har landet på at så lenge løsningen fungerer, så er
ikke noen timers nedetid igår noen grunn til å utsette fristen. Man kan også klage på papir, så det er ikke slik at man ikke får klaget.