Et av disse to forslagene blir det nye regjeringskvartalet

«Adapt» og «Lysning» er vinnerne av plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal.

Adapt er en av to finalister.
  • Arve Henriksen

I ettermiddag avslørte Statsbygg hvilke to prosjektgrupper som nå skal i sluttforhandlinger for å tegne det nye regjeringskvartalet.

Prosjektet «Adapt» er en av de to siste finalistene.

Bak dette utkastet står Team URBIS som består av Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbekk & Lindheim, Haptic Architects, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen, Per Rasmussen og AS Scenario interiørarkitekter.

Prosjekt «Lysning» er den andre finalisten.

Bak dette utkastet står prosjektgruppen G8+ som består av LPO Arkitekter, A-Lab, Ratio Arkitekter, IARK, Gullik Gulliksen AS, Sweco, Norconsult og Dr.techn. Olav Olsen as.

«Lysning» er den andre av de to finalistene.

Se flere bilder av vinnerutkastene nederst i saken.

Siden februar i år har syv prosjekteringsgrupper arbeidet med å utvikle det som skal bli det nye Regjeringskvartalet i Oslo. De syv forslagene har vært utstilt i 22.juli-senteret siden midten av mai.

Og nå er altså to av dem plukket ut til å gå videre.

Blant de syv teamene som har vært i finalerunden er hele 59 firmaer, hvorav 20 er arkitektkontorer. I oktober blir det klart hvem av de to siste finalistene som til slutt blir tildelt prosjekteringskontrakten, verdt mellom 500 millioner og én milliard kroner for teamet som vinner.

Juryen har vært ledet av byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

I juryens arbeid vil det bli lagt vekt på arkitektonisk utforming, kulturminner, økonomi, gjennomførbarhet, åpenhet, byliv, organisering av arbeidsplasser og fellesfunksjoner, fleksibilitet og miljø og sikkerhet.

Totalt skal det bygges 125.000 kvadratmeter over og under bakken, og i tillegg skal 40.000 av dagens bygningsmasse rehabiliteres.

Aftenposten kommer med mer.

Adapt. Forslag til nytt regjeringskvartal.
Adapt. Forslag til nytt regjeringskvartal.
Adapt. Forslag til nytt regjeringskvartal.
Lysning. Forslag til nytt regjeringskvartal.
Lysning. Forslag til nytt regjeringskvartal.
Lysning. Forslag til nytt regjeringskvartal.