Piknik i Parken utvider

Festivalen i Vigelandsparken tar konsekvensen av utsolgt festival i fjor og utvider området.

Peer Osmundsvaag og Maria Carmona i Piknik i Parken viser frem det nye området i Frognerparken som skal tas i bruk under årets festival. Statuen i bakgrunnen er signert Gustav Vigeland. Vigeland-museet er også en del av festivalen, bl.a. med konsertscene og åpent museum.
  • Harald Fossberg
    Harald Fossberg
Peer Osmundsvaag og Maria Carmona i Piknik i Parken viser frem det nye området i Frognerparken som skal tas i bruk under årets festival. Statuen i bakgrunnen er signert Gustav Vigeland. Vigeland-museet er også en del av festivalen, bl.a. med konsertscene og åpent museum.

Men det betyr ikke at de skal ha flere folk innom festivalen enn 5000, slik de har hatt det tidligere år, forsikrer festivalsjef Maria Carmona og Peer Osmundsvaag.

– Noen av tilbakemeldingene i fjor var at det ble litt trangt, så vi bestemte oss for heller å utvide området fremfor å kutte i innholdet på Piknik i Parken, forteller de, før de ramser opp de mange aktivitetene ved siden av musikken under årets festival: Litteratur, vinsmaking, kaffekurs, utstilling, barneaktiviteter, salgsboder for klær, musikk, morgenyoga med mer.

Gratis for barn

– Vi har også gratis inngang for barn under 12, sier Maria Carmona.

Det nye området ligger over gaten for Vigeland-museet mot Herregårdskroen, og hit flytter man den mindre scenen. I alt huser festivalen tre scener ved siden av bar- og salgsområder.

– Dermed er det mulig for publikum å få mer plass til å legge ut tepper og finne seg til rette, sier de.

Stille etter kl. 23

Det har forekommet naboklager, blant annet på lyd.

– Det har nok ikke bare handlet om oss, men også fra Frognerparken og støy generelt i bybildet, sier Osmundsvaag, som også fremhever at festivalen følger alle gjeldende retningslinjer angående lydnivåer.

– Det er bl.a. ikke live musikk her etter klokken 23, sier han.

Intim festival

Festivalsjef Maria Carmona og Peer Osmundsvaag i Borggården på Vigeland-museet, der den ene scenen skal stå.

Dette er fjerde året Piknik i Parken arrangeres, og begge arrangørene legger vekt på at omgivelsene gjør dette til mer enn en vanlig musikkfestival.

– Dette er den fineste «lungen» i Oslo, som Borggården, der vi har den akustiske intimscenen, sier Osmundsvaag.

Selve Vigeland-museet holder åpent under hele festivalen, som starter klokken 15 torsdag og fredag, og klokken 13 lørdag.

– Det er også mulig å få guidede omvisninger, siden det tidligere år har vært stor interesse for museet, sier Maria Carmona.

Nyte medbrakt?

Navnet Piknik i Parken gir assosiasjoner til slaraffenliv med en velfylt kurv med duk, tepper og god mat og drikke.

Kan publikum møte opp med medbrakt?

– Duk og pledd, selvfølgelig, sier Carmona.

– Men mat og drikke kjøper du på festivalområdet, vi må følge lover og skjenkeregler, presiserer Osmundsvaag, som også sier at i tilfelle regn så må man la paraplyen bli hjemme.

– Men vi tilbyr regnponchoer – og det blir dessuten ikke regn!

Festivalbilletter går så det suser

Piknik i Parken opplever også i år at billettsalget er i rute – i fjor var fredagen og lørdagen så å si utsolgt. I år må de se seg slått av OverOslo, som var utsolgt allerede i midten av februar.

– 20 000 kommer til å være til stede de fire dagene festivalen foregår på Grefsenkollen Sankthanshelgen (21.-24. juni). 5000 dagsbilletter gikk unna i en fei, forteller Lars Petter Fosdahl i OverOslo.

Jonas Prangerød på Øyafestivalen, som går av stabelen i Tøyenparken 8.–12. august, sier at det kun er få ukepass igjen, og at det er solgt flest dagsbilletter til onsdag og fredag. Svein Bjørge i Norwegian Wood, som foregår 15.-17. juni i Frognerbadet, forteller at festivalen av prinsipp ikke går ut med salgstall.