Oslo

Vurderer å ta betalt i Ekebergparken

Lysinstallasjonen i Ekebergparken krever så mye vedlikehold at besøkende kan bli nødt til å betale for å se den.

James Turrells «Ekeberg Skyspace». Foto: Ingar Storfjell

  • Kristjan Molstad

— Dette er en litt kompleks situasjon, da parken er og skal være en gave til byen, og gratis. Men dette kunstverket er et krevende verk, og kanskje det krever mer enn man hadde tatt høyde for, sier Ina Johannessen, daglig leder i C. Ludens stiftelse, til Dagsavisen.

Verket han snakker om er den amerikanske kunstneren James Turrells «Ekeberg Skyspace» - en lysinstallasjon som ligger under en kunstig dam i parken. Inne i det lyssatte rommet har man utsikt opp gjennom et rør i dammen, og kan se hvordan fargen på himmelen over påvirkes av lyssettingen i rommet man står i.

Verket er i dag bare åpent for publikum på søndager. Det mener stiftelsen er for lite, men økonomien tillater ikke drift flere dager.

— Vi ønsker å kunne holde åpent mer enn hver søndag, som publikum også ønsker, og derfor har vi diskutert med etatene i kommunen om inngangspenger er en løsning man kan se for seg, sier Johannessen.

Hun understreker at selv om man skulle bli enige med kommunene om å innføre inngangspenger, så vil det fortsatt være gratis adgang én dag i uken.

Les også

  1. Ekebergparken kan bli kåret til Oslos vakreste

  2. Dette er årets Oslo-borger 2013

  3. Her er alle skulpturene i Ekebergparken