Oslo

Politiet lover å fjerne rusmiljøer i Oslo

Fire av fem åpne rusmiljøer i Oslo skal fjernes innen utgangen av neste år. Politiet vil ikke tolerere åpenlyst kjøp, salg og bruk.

De omtalte rusmiljøene omfatter mellom 4.000 og 5.000 personer.

– Politimesteren har sagt at nok er nok. Hele Oslo politidistrikt kommer til å bli involvert for å få fjernet de åpne brukermiljøene, sier Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon til Dagsavisen.

Ifølge bladet Politiforum skal innsatsen konsentreres om rusmiljøene langs nedre del av Karl Johan, Vaterland, Grønland, Grünerløkka, Akerselva og ved Oslo S.

– Vi skal ta både dem som selger og kjøper narkotika på disse stedene. Hvis de flytter til andre steder, skal vi følge etter dem. Vi skal ikke lenger ha noen åpne rusmiljøer i Oslo, sier Stølen.

Stølen anslår at de omtalte rusmiljøene omfatter mellom 4.000 og 5.000 personer som bruker heroin og andre tyngre stoffer som amfetamin og kokain.

De positive erfaringene med en mobil politipost på Grünerløkka, der det nesten ikke er flere langere igjen, har ført til at man vil opprette slike poster i nærheten av rusmiljøene.

Stølen, som tidligere har etterlyst tiltak fra Oslo kommune og helsemyndighetene, håper at helse— og omsorgsminister Bjarne Håkon Hansens løfte om økt innsats for de narkomane på sikt kan føre til konkrete tiltak.