Brann i Illegal Burger på Grünerløkka

Det brant onsdag ettermiddag i en bygård i Markveien ved Olaf Ryes plass.

Brannen brøt ut i restauranten Illegal Burger i Markveien ved Olaf Ryes plass. Røykdykkerne fra Oslo brann- og redningsetat i arbeid på stedet.

Klokken 16.15 meldte Oslo brann- og redningsetat at brannen er slukket. Da nødetatene kom frem til stedet kort tid etter at alarmen gikk ved 14.15-tiden, gjennomsøkte røykdykkere bygningen, og nabogårdene ble evakuert.

Brannet startet i lokalene til den kjente hamburgerrestauranten Illegal Burger i første etasje.

Røyken spredte seg til etasjene oppover gjennom ventilasjonsanlegget.

Roy Kristoffersen, vaktkommandør i Brann- og redningsetaten sier til Aftenposten at det sannsynligvis er store brann- og røykskader nederst i bygget.

Det brant en god stund og brannmannskapene måtte sage seg gjennom etasjeskilleren mellom kjeller og første etasje for å komme til de siste restene av brannen.

– Ingen mennesker er skadet, fortalte innsatsleder Arve Røtterud fra Oslo-politiet til Aftenposten på stedet.

Det er ikke konkludert om noen årsak, men Øyvind Torgersen, vaktleder ved kriminalvakten i Oslo-politiet sier at det har vært røykutvikling i ventilasjonen til restauranten.

– Det har også vært arbeid på kjøkkenet, og man antar at det er en årsakssammenheng mellom det og brannen i ventilasjonsanlegget. Men det vil bli gjort branntekniske undersøkelser, påpeker Torgersen.

Det brant onsdag ettermiddag i en bygård i Markveien ved Olaf Ryes plass.