Oslo

Våpenkopi utløste dramatikk på Frogner

Det var tilløp til dramatikk etter at en mann hadde med seg noe som så ut som en pistol på utestedet Champagneria i Oslo like før midnatt tirsdag.

Den pågrepne mannen blir her ført ut fra utestedet og inn i en politibil.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • og NTB

Bevæpnet politi jaget folk bort fra utestedet i Frognerveien etter at gjester på utestedet hadde slått alarm.

– Han har absolutt oppført seg truende. Ut fra væremåten hans gikk vi frem som om det var et ekte våpen, sier operasjonsleder Line Skott til Aftenposten. Hun sier at mannen rettet våpenkopien mot flere av gjestene.

Politiet meldte på Twitter at de stengte Frognerveien for å få kontroll over situasjonen. Folk i området ble jaget bort, og veien ble stengt for trafikk.

– Han har pekt med denne pistolen mot flere gjester. Flere av gjestene evakuerte seg selv. Vi hadde god dialog med de ansatte på stedet. Etter hvert kom de også ut og vi var rimelig sikre på at lokalet var tomt, bortsett fra mistenkte, før vi aksjonerte, sier operasjonsleder Line Scott til Aftenposten.

  • Mer om krim i Oslo: Seks tenåringer tatt av politiet etter personran

Gjestene på stedet fortalte til politiet at de var helt sikre på at mannen hadde en pistol.

Gassdrevet pistol

Politiet beordret folk bort fra Frognerveien ved Solli plass.

Etter at politifolk med pistoler, skuddsikre skjold og hunder tok seg inn på stedet, ble den mistenkte pågrepet etter kort tid og ført ut med håndjern på seg.

Politiets innsatsleder på stedet, Magnus Strande, opplyser til Aftenposten at de fant en våpenkopi på mannen.

– Et replika av et våpen skaper like mye frykt hos folk som et ekte våpen, sier Strande.

Senere kom det opplysninger om at våpenet var en gassdrevet pistol av den typen som selv for et trenet øye ser ut som et virkelig våpen.

På dette bildet står den pågrepne bak t.h. mens sivilkledde og uniformert politi står samlet til venstre etter aksjonen mot utestedet.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Våpen
  3. Krim