Oslo

Politiet fikk flere støyklager på Oslo-russen i natt

Lekte «katt og mus» med russen mellom Kringsjå og Sørkedalen.

Politiet kjørte etter russ som samlet seg i Oslo i natt, og ba dem om å dempe seg. Det kom inn et titall forskjellige meldinger om høylytt festing.
  • Olav Eggesvik
    Olav Eggesvik
    Journalist

Flere avgangselever samlet seg for å feire 13 års skolegang med alkohol og dyre stereoanlegg, noe de nærmeste naboene har lagt merke til. Det kom inn flere støyklager på russ i natt, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Ifølge politiet, var det ingen alvorlige saker, men feiringen til russen ble oppfattet som støy. Det kom inn et titalls forskjellige meldinger, anslår operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

— Det kan ha vært flere innringere på samme forhold. Telefonene kom fra området rundt Kringsjå, Sognsveien og Sørkedalen. Vi har kjørt frem og tilbake og lekt litt «katt og mus» med russen, sier Jøkling til Osloby.

De involverte fikk pålegg om å dempe seg, eller forlate området.

Se video med russen som foretrekker hotell fremfor buss under:

Rolig start

— Det er vel litt som det pleier å være?

— Det er i grunnen slik det pleier å være. Når det samles mye ungdom og det er litt alkohol med i bildet i tillegg, så blir det dessverre noen ganger mer støy enn det omgivelsene kanskje ønsker, sier Jøkling.

Bedre gikk det under årets første samlinger på Tryvann. Etter to dagers høylytt festing fikk årets russ skryt av politiet.

— Det er nok den roligste russefeiringen på mange år. Det gikk pent og pyntelig for seg. Det var ingen spesielle hendelser, var tilbakemeldingen fra Operasjonssentralen.

Neste Tryvann-samling er onsdag og ut natt til 1. mai.

Les også

  1. Sjefen for chickelacke vil vise ansvar

  2. Operasjon russebuss: Hemmelig, hemmelig, hemmelig

  3. Vil ha russetiden etter eksamen