Oslo

Kjempedama til Christian Ringnes tar inn på hotell

Hun er seks meter lang, 1,4 meter høy og skal ruve i landskapet på Ekeberg. Men først skal en av skulpturparkens attraksjoner bo på Grand.

I går ble skulpturen Reclining Woman heist ned og plassert foran Grand hotell, der den lubne Botero-damen skal slappe av til hun blir fraktet opp til Ekeberg neste år. Foto: Anders R. Christensen

  • Aftenposten Redaksjon

Den colombianske kunstneren Fernando Botero er verdenskjent for sine frodige figurer på malerier og som skulpturer. Reclining Woman er tiltenkt en hovedrolle i Oslos nye skulpturpark, som åpner torsdag 26. september.

Men først skal skulpturen på ett års gjestevisitt på Karl Johan. Grand Hotel gjør seg nå klar til å innlosjere den store damen. Hun skal ligge til allmenn beskuelse i den nyoppussede restauranten Palmen. Park-primusmotor Christian Ringnes vil selv i morgen avduke skulpturen og røpe litt hvem denne "hvilende kvinnen" er.

Les også

Synes kritikken har gjort parken finere

— Det er fantastisk å kunne gi publikum en forsmak på kunstverkene i Ekebergparken. Spesielt herlig er det å kunne presentere et av de aller største -både i kunstnerisk kvalitet og fysisk omfang, uttaler Ringnes.Det er nå klart at den kunstelskende investorene trommer sammen til en folkefest på Ekeberg torsdag 26. september klokken16, når parken høytidelig skal åpnes. Blant annet inviteres Oslos barn til å lage sine egne plastelinaskulpturer til åpningen. Alle barnekunstverkene vil også bli stilt ut på Ekeberg under åpningsfesten. .

Les også

  1. Groruddalen får egen skulpturpark

  2. Kritiske til kameraer i kvinneparken