Oslo

Politiet: Dødsfall på T-banen var et uhell

17-åringen gikk av T-banen, men ville ha oppmerksomheten fra noen jenter som skulle videre med banen. Han løp etter banen og snublet. Dette endte med dødsfall.

17-åringen døde på stedet etter at han falt mellom to T-banevogner på Høyenhall stasjon i juli. Nå har politiet konkludert med at det var snakk om en ulykke.
  • Wasim K. Riaz

Med flere venner som øyenvitner falt 17-åringen i T-banesporet mellom to vogner på Høyenhall stasjon i juli. Han døde av skadene på stedet. Nå er politiet ferdig med sin etterforskning, som konkluderer med at det var en ulykke.

Flere venner hadde tatt T-banen fra sentrum til Høyenhall ved 18.30-tiden den kvelden. De gikk av banen som skulle fortsette videre mot Ryen.

Idet banen begynner å bevege seg fra Høyenhall, begynner 17-åringen å løpe etter den. Han prøver å få kontakt med noen jenter som er om bord, og banker på ruten der de sitter. Plutselig mister han balansen, og faller i sporet mellom to vogner.

Slo på ruten

— Den omkomne ville ha oppmerksomhet fra noen jenter om bord. Han har prøvd å slå mot rutene på T-banen som var på vei ut av stasjonen, og snublet i forbindelse med dette. Vi har avhørt åtte vitner i saken, blant andre T-baneføreren, og har konkludert med at dette var en trist ulykke, sier Knut Nysæter, leder for trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Gutten døde på stedet mens sjokkerte venner så på.

— Vennene ble ufrivillig øyenvitner til det som skjedde. De var i sjokk da de skjønte hva som hadde skjedd, og er selvsagt svært preget av hendelsen, sier Nysæter.