Oslo

Meteorolog Gislefoss til festivalfolket: - La finskoene stå hjemme

Tøyenparken og Øyafestivalen er allerede et gjørmehav etter en rekordvåt start på august. Men Oslo-sommeren har ikke avgått med drukningsdøden helt, eller?

Allerede før tusenvis av festivalgjengere inntok Øyafestivalen var Tøyenparken våt og gjørmete. Da festivalens frivillige møtte opp onsdag formiddag, måtte man hoppe fra pall til pall for å slippe tørrskodd til innsjekkingsteltet.
 • Thomas Olsen
  Journalist
Allerede før tusenvis av festivalgjengere inntok Øyafestivalen var Tøyenparken våt og gjørmete. Da festivalens frivillige møtte opp onsdag formiddag, måtte man hoppe fra pall til pall for å slippe tørrskodd til innsjekkingsteltet.

Øyafestivalene har de siste årene flyttet seg fra fjorden og innover i byen. Men på åpningsdagen er festivalområdet på Tøyen likevel omgitt av et gjørmehav, etter snart en uke med vedvarende plaskregn i Oslo.

 • Familien ble lei av regnet: Laget innendørs sydenparadis

Oslo har allerede 10. august passert normalnedbøren for den siste sommermåneden, mens Asker, som søndag druknet i 85 mm nedbør, nærmer seg det dobbelte.

Tørker ikke opp

En tørrere og litt varmere værtype er på vei mot hovedstaden, varsler Meteorologisk institutt.

Men Oslo-været blir neppe så varmt og tørt at man kan hvile rumpa på grønt gress i Tøyenparken de neste dagene.

– Det er tvilsomt. Det er unektelig kommet så mye nedbør at man burde la finskoene stå hjemme. Det blir en tørrere værtype fremover. Men også i ettermiddag kan det komme enkelte byger over Oslo, selv om det meste beveger seg østover og vekk, sier vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss.

Carla Akerø kommer til Øya området for å jobbe som frivillig. Det er lagt ut paller for å komme tørrskodd inn på området.

Øya-kleskode: Hint: Gummistøvler, varm genser og solbriller

Oslo-pmrådet så ut som uværets sentrum onsdag formiddag. Men bygene driver østover.

Nye skurer på fredag

Han ser ikke bort fra at solen myser igjennom skydekket i løpet av onsdagen. Torsdag blir det oppholdsvær, men kaldt.

– Det blir litt kjølig i dag og i morgen, før temperaturen stiger litt mot helgen. Men det blir regn igjen utover fredagen, sier Gislefoss fra Meteorologisk institutt på Blindern.

– Er sommeren over alt?

– Det er ikke uvanlig med slike kaldlufts brudd. Dette kommer fra nordvest og trekker med kjølig luft. Prognosene sier at temperaturen vil stige litt mot helgen og det ser ut til å bli tørt fram til neste fredag. Vi vil få temperaturer i overkant av 20 grader.

Her er guiden til onsdagen på Øyafestivalen

Les mer om

 1. Vær
 2. Øyafestivalen
 3. Meteorologisk institutt
 4. Bergen
 5. Oslo
 6. Asker
 7. Flom