Politiet måtte be siste-liten-handlere roe seg ned

Det gikk en kule varmt for flere av bilistene som ble sittende fast i kø ved Stovner senter fredag ettermiddag.

– Selv om julehandelen kan bli litt stressende, må man oppføre seg, sier politiet.

– Julekaoset tar overhånd. Vi er på vei for å megle i trafikale utfordringer, skrev oslopolitiet på Twitter rundt kl. 17 fredag ettermiddag.

– Vi fikk flere meldinger fra vektere på stedet som slet med ampre bilister som kom ut av bilen, kjeftet på hverandre, slo løs på hverandres biler og gikk løs på vekterne på stedet, sier operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Det var en stillestående kø på vei ut og inn av senteret som fikk det til å koke over for enkelte. Aune sier politiet fikk flere meldinger fra bilister som ikke kom av flekken.

– En meldte at han hadde stått i 40 minutter og kun beveget seg 10 meter. Det var kaos i trafikken inn og ut av senteret. Da blir det litt ampert, sier hun.

Senterleder Jo Espen Eriksen sier til Aftenposten at det i noen timer i ettermiddag var kø inn og ut på Trondheimsveien fra senteret. Han sier han ikke kjenner til at hissige bilister gikk løs på senterets vektere.

– Men vi har hatt bra besøk og masse folk. Når mange har det travelt og skal rekke over masse, kan det bli litt hektisk, sier han.

Problemene løste seg etter at politiet hadde vært på stedet, men politiet fant det likevel nødvendig å legge ut en melding på Twitter om å be folk roe seg ned.

– Når folk setter seg bak rattet, har noen tendens til å bli en helt annen person. Selv om julehandelen kan bli litt stressende, må man oppføre seg, sier Aune, som la ut følgende melding på Twitter etter hendelsen:

Operasjonslederen opplyser at det generelt har vært mye trafikkuhell- og ulykker fredag ettermiddag.

Blant annet ble en treåring kjørt til sykehus i ambulanse etter å ha havnet under en bil i et fotgjengerfelt på Hauketo.

– Det kan skyldes kjøreforholdene der ute, med nedbør og temperaturer ned mot null som gjør det glatt, i tillegg til at det er en del folk ute og ferdes i siste liten, sier hun.